Houtfestival 2019 tovert op zaterdagavond 15 en zondag 16 juni de Hout om tot cultureel wonderland. Muziek, film en theater vanuit de hele wereld, elk met een eigen geluid en een eigen verhaal. Je kan er dansen, lekker eten en bovenal heel veel nieuwe muziek en bands ontdekken, want Houtfestival staat bekend om de verrassende programmering!

Houtfestival 2019 startschot met Houtnacht

Op zaterdagavond geeft Houtnacht het startsein. Met optredens van onder andere Gregg Green & Innersoul, Ozferti en local heroes als Minor Citizen en Emil Rosé wordt een avond vol punk, garage, hip hop, Afrogrime, bluegrass, drum & bass en akoestische grooves neergezet. Dit programma in samenwerking met Geertruida, Reggae Movement, Minor Operations Bookings, Irrational Library en jongerencentrum Flinty’s heeft zich in slechts een paar jaar ontwikkeld tot een must see voor de muzikale avonturier.

Houtfestival 2019

Zondag gaat het verder

Op verschillende podia kan vanaf 12 uur worden genoten van intieme concerten, maar ook gedanst op tropische beats. Optredens variëren van de Chinese Liu Fang tot het Amsterdamse Lola’s Dice en van het Colombiaanse Romperayo tot een heuse primeur op Nederlands bodem: het Etenesh Wassié Trio. Ook voor kinderen is er volop ruimte. Er kan worden geschminkt en geknutseld op het kinderplein en met optredens van onder andere Ronald Snijders, Convoi Exceptional en Niki Jacobs is het een gegarandeerd feest voor de hele familie! Zoca Flava, de tropische dansavond in samenwerking met Patronaat en Reggae Movement sluit de zondag af met de rauwe, explosieve afrogrooves van Onipa uit Londen en het Nederlandse DJ-duo Umoja.

Kom genieten van internationale topklanken, beelden, smaken en verhalen die samensmelten in een heerlijk ongedwongen sfeer. Houtfestival is gratis toegankelijk.

Nieuwsgierig? Bekijk dan hier de Houtfestival aftermovie 2018.

Volg het festival op Facebook of check voor meer info houtfestival.nl voor het laatste nieuws. Nog dichter bovenop alle nieuwtjes? Download dan de app op tmsqr.link/houtfestival en heb het laatste nieuws over het festival altijd bij de hand.

Foto’s Peter van Heun.

Meer Haerlems Bodem? Check hier polderpils dat je niet alleen kan drinken tijdens Poldergoud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here