Zondag 13 februari liet de organisatie van het Houtfestival het Haarlemse publiek weten voor de Vleeshal op de Markt dat het Houtfestival al 35 jaar bestaat. En, dat volgens de voorzitter van het bestuur: Renske Leijten Haarlem ook de komende 35 jaar nog volop kan genieten van het gratis festival in de Hout. “Want, wij houden van Haarlem en ik Hou(t) van jullie!” waarmee ze alvast een schot voor de boeg nam voor wat de komende Valentijnsdag betreft.

Nieuwe huisstijl

De organisatie van het Houtfestival presenteerde op zondag ook maar meteen haar nieuwe huisstijl met een onderscheid tussen de Houtnacht die op 18 juni zal plaatsvinden (de donkere poster) en het Houtfestival op 19 juni a.s. (de lichte poster).

Valentijnsactie ‘Hou(t) van Jou!’ van het Houtfestival

Het afgelopen jaar week het Houtfestival uit naar het Slachthuisterrein. Een dolle boel was het en ondanks corona, een zeer geslaagde editie. Bestuurslid Frank Verhagen laat mij telefonisch weten dat het Houtfestival op meerdere fronten actief zal gaan samenwerken met verschillende podia in de stad, maar dat het Houtfestival natuurlijk altijd in de Hout zal blijven neerstrijken. “Dat is onze stek, daar hebben we als festival onze naam aan verbonden.”

Nu alle aangekondigde versoepelingen voor de deur staan, maakt de organisatie zich op voor een gloednieuwe editie deze zomer met een nieuwe huisstijl, met een vernieuwd elan en met een gedurfde programmering voor jong en oud. 

Jij en het Houtfestival?

Het Houtfestival is het gezelligste en meest wereldse festival van Haarlem. Tijdens het festival tovert de Haarlemmerhout om tot een culturele en culinaire ontdekkingsreis met een grote diversiteit aan muziek, (kinder)theater, film, beeldende kunst en heerlijke hapjes. De organisatie is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Kijk op de website: www.houtfestival.nl naar een van de vele vacatures. Als je meer wilt weten over de organisatie en hoe je een bijdrage kunt leveren aan het gratis voor iedereen toegankelijke festival, stuur dan je contactgegevens en een motivatie naar: info@houtfestival.nl.

Alle hulp is welkom!

Het festival is al sinds het begin helemaal gratis en dat wil de organisatie héél graag voor altijd zo houden. De organisatie bestaat helemaal uit vrijwilligers, maar voor artiesten, podia, tenten en techniek maken we natuurlijk wel kosten. Alleen met subsidies en materiaalsponsoring kunnen we dat niet opbrengen. Daarom hebben we jouw hulp hard nodig! Kijk op: www.houtfestival.nl hoe je Houtvriendje kunt worden en zodoende voor een tientje per jaar begunstiger of donateur wordt. Het is net dat extra steuntje in de rug voor het Houtfestival waarmee het festival haar overheadkosten enorm laag kan houden. 

18 juni 2022: Houtnacht
19 juni 2022: Houtfestival
www.houtfestival.nl

Fotografie: René van Stekelenborg | René Vanes Art | Aandachtsfabriek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here