Onze trots is Haarlem. Door de jaren heen is het straatbeeld veranderd en het blijft veranderen. Het Noord-Hollands Archief verblijdde ons met mooie Oud Haarlemse foto’s. Om de twee weken plaatsen wij er één op onze website…

Het Houtplein is voor velen een belangrijke hub in Haarlem. Overstappen naar een andere bus, langs de Natuurwinkel of even pinnen. Vergeet vooral de Storing, de Willie en Sushipoint niet. Eigenlijk kan je hier voor alles wel terecht. Het Houtplein heeft al veel veranderingen doorgemaakt. Zo zat er van 1952 tot 1985 een bioscoop genaamd Lido. Naast festival-stad en muziek-stad is Haarlem blijkbaar ook bioscoop-verdwijn-stad, want dit is één van de vele bioscopen die verdween.

Wij kennen het Houtplein nog met het schaakbord van marmer, in het midden bij de grote boom. The good old days! Maar weten jullie iets over die (afgrijselijke) telefooncellen? Het zijn er 16, waarvan er twee horen te werken. Dit ‘kunstwerk’ is door de Belgische broers Schietekat betiteld als “The Body Building” en wordt gezien als tegenhanger van de Frans Hals Tentoonstelling.

Wij zijn erg benieuwd naar jullie ‘Houtplein-herinnering’. Dus kom op, vertel….!
Over twee weken een nieuwe ‘Oud Haarlemse foto’, of klik hier voor meer oud Haarlemse foto’s.

Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

Bron: http://bioscoopgeschiedenis.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here