Jeannette Eversen, hoofdredacteur en pater familia van de redactie, bracht afgelopen maand de zestigste editie uit van de HRLMse stadglossy en bestaat daarmee tien jaar. Het blad verschijnt elke twee maanden en wordt gratis verspreid onder horecahouders en andere publieke ondernemers. Met taart, muziek en veel vrienden en liefhebbers, werd de jubileum-editie feestelijk gepresenteerd in café Het Wapen van Bloemendaal.

tiende verjaardag HRLMse stadsglossy

Er was eens…

Jeannette begon haar carrière als junior redacteur bij VNU (tegenwoordig Sanoma) Op de redactie leerde ze, onder de vleugels van een meer ervaren collega, de kneepjes van het vak. Toen 25 jaar later het bedrijf ging reorganiseren had ze zoveel geleerd dat het tijd werd voor een eigen onderneming. Samen met haar man Rob, die ze had ontmoet door zijn werk als vormgever bij VNU, bouwde ze aan een plan voor een kleurrijk tijdschrift over de multiculturele samenleving.

Haarlem bleek veel interessanter

Ze werkten vanuit een kantoor in de Zijlstraat, onder radiozender Haarlem 105. Die benaderden Jeannette met de vraag of zij een praatprogramma wilde maken over het kleurrijke samenleven in Haarlem. Ze ging akkoord. Tijdens de research voor het programma, werd het haar al snel duidelijk dat er zoveel te vertellen was, dat er voldoende voedingsbodem was voor een Haarlems tijdschrift. Geen sufferdje of fletse folder. Geen krantje dat direct op de bodem van de kattenbak terecht zou komen, maar een mooi en glanzend luxe magazine. Een tijdschrift voor Haarlemmers door Haarlemmers.

Keihard werken

Rob en Jeannette wijzigden hun koers, verzamelden content, zochten adverteerders, maakten een storyboard, deden de vormgeving en na een aantal maanden van keihard werken, rolde de eerste oplage van de drukpers. Het begin van een gouden team en een gouden tijd.

Afscheid

Tien jaar later is er veel veranderd. Jeannette moest afscheid nemen van haar man, levensgezel, beste vriend en businesspartner toen Rob vorig jaar overleed. Een enorme klap. Het kostte haar tijd en moeite om de balans in haar leven terug te vinden en bijna had ook de HRLM het niet overleefd.

tiende verjaardag HRLMse stadsglossy

Tiende verjaardag HRLMse stadsglossy: “Het moet een feestje zijn.”

Jeannette is echter geen vrouw die opgeeft. “Ik zei altijd dat ik na 10 jaar met het blad zou stoppen. Na het overlijden van Rob moest ik alles opnieuw gaan inrichten. En nu denk ik: we zien wel. Ik kijk nooit terug, alleen vooruit. Voor mij moet het maken van een magazine altijd een feestje zijn. Zolang het dat is, ga ik door.”

Hoe ze de toekomst van het blad voor zich ziet? Jeannette: “Mijn enige doel is het blad nog Haarlemser maken en nog meer mensen bereiken. Er is geen punt waar ik naar toe werk, geen ultiem nummer. Want als je dat hebt gemaakt ben je klaar. Elke keer wanneer je een nummer presenteert, neem je een beetje afscheid en daarna begin je een nieuw feestje. Ik wil alleen iedereen laten zien hoe mooi en hoe leuk Haarlem is.”

Meer Haerlems Bodem? Check de column van M.H.R. Puttmann

Fotografie: Hans Palmboom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here