Huis Beeckestijn is weer geopend voor publiek. In de komende maanden zal het verder worden ingericht; het wordt dus nog mooier! De eigenaar van het huis, Vereniging Hendrick de Keyser, is op zoek naar vrijwilligers die, samen met de bezoekers, het huis tot leven brengen.

Landgoed Beeckestijn, Vereniging Hendrick de Keyser. foto: Arjan Bronkhorst

Huis Beeckestijn zoekt vrijwilligers

Beeckestijn is onderdeel van het project Museumhuizen. Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers, vertelt: “In al onze Museumhuizen staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Vrijwilligers ontvangen bezoekers op een manier zoals ze dat ook thuis zouden doen: hartelijk en persoonlijk. De vrijwilligers leiden niet rond, maar gaan vooral in gesprek met de bezoekers.” In het Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen.

Tuin in Beeckestijn. Bron Wikipedia.

Kan jij goed communiceren?

Om vrijwilliger te worden in Beeckestijn heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar wel goede sociale en communicatieve vaardigheden. Ook moet je twee dagdelen per maand beschikbaar zijn. Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding, een persoonlijke pas voor gratis toegang tot alle Museumhuizen en een reiskostenvergoeding.
Als vrijwilliger heb je bepaalde privileges. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kasten kijken. Hier vind je dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Wél vind je er, in sferen van vervlogen tijden, een gezellige groep vrijwilligers die in het Museumhuis bezig zijn.

Beeckestein. Bron: wikipedia.

Informatiebijeenkomst

Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Huis Beeckestijn, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser op 22 maart organiseert op Beeckestijn. Je krijgt er meer informatie en je kunt vragen stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers via vandam@hendrickdekeyser.nl of 020-5210630.

Meer informatie vind je op beeckestijn.nl. Hier kan je je ook inschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here