Haerlems Bodem steunt graag nieuwe initiatieven. Nog meer, wanneer deze initiatieven uit een onbaatzuchtig idee ontstaan. Daarom eisten wij een interview met de jongens, Emile en Kai, van ikwilaandebak.nl, de vacaturesite voor Haarlem en omstreken. 

Wat is ‘ikwilaandebak’ precies?

Het is de online vacaturesite van Haarlem en omstreken, waar werkgevers gratis een vacature kunnen plaatsten en waar werkzoekende gratis en op een eenvoudige manier op zoek kunnen naar hun ideale vacature. De reden hiervoor is dat veel andere vacaturesites niet een lokaal aanbod kunnen presenteren. “Je typt: ‘locatie’ Haarlem en ‘branche’ Horeca, dan krijg je allemaal vacatures uit Alkmaar en dergelijke. Wij willen het juist puur lokaal houden, dus wij bieden banen aan in Haarlem en omstreken.” Hier wordt gesproken over Groot Haarlem, daarmee wordt de regio Zuid-Kennemerland bedoelt. Tevens de doelgroep van Haerlems Bodem.

Ook biedt ikwilaandebak.nl verschillende vacatures; uiteraard fulltime en parttime. Maar je kan hier ook stageplaatsen vinden, zowel als tijdelijk-werk/seizoenswerk. De heren zijn zelf al druk bezig met het werven van vacatures. Omdat het plaatsen van vacatures, bij de concurrentie, ‘een goede duit’ kost, is ikwilaandebak.nl voor MKB’s uit Haarlem zeer interessant!

Waarom zijn jullie dit begonnen?

De heren zijn begonnen met de vacaturesite, omdat het slecht ging met de werkgelegenheid. Om hen heen zagen ze vrienden die na hun oprichters staandafstuderen geen baan konden vinden. Daarbij wilden Emile en Kai graag samen een bedrijf opzetten. Niet om winst te maken, maar om zich te ontwikkelen en een oplossing te bieden. Toen ook nog de URL-naam ikwilaandebak.nl langs kwam, dachten beide heren: “één en één is twee”. Want zij zagen in dat zij op deze manier werk konden verschaffen, alsmede samen een bedrijf opzetten.

Zij zouden graag zien dat de groep 18 tot 35 meer werkgelegenheid heeft. Maar daarnaast, omdat het gratis is voor werkgevers, is het zeer aantrekkelijk om als eigenaar van een MKB een vacature te plaatsen. Eigenlijk hebben de heren, zonder het zich te realiseren, een win-winsituatie gecreëerd voor werkzoekende en werkgevers.

Waarom moeten werkzoekende en bedrijven gebruik maken van ikwilaandebak.nl?

“Nou, allereerst met grote letter dat het GRATIS is.” De kleine ondernemer kan gratis kijken in de CV-database. Daarnaast kunnen werkzoekende kijken in de vacaturedatabase. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandelt en blijven binnen de database van ikwilaandebak.nl en dus niet op het wereld wijde web. “Wij hebben een ‘niet-commerciële-insteek’ en zorgen dat lokale vacatures, ook daadwerkelijk lokaal zijn.”

Wat zijn jullie plannen als ikwilaandebak.nl goed loopt?

Dan is toch wel het idee om iets groter te gaan. We blijven wel bij het regionale, maar maken dan een splitsing. Dus bijvoorbeeld Zuid-Kennemerland en dat we dan Amsterdam erbij pakken.” Wel realiseren de heren zich dat ze nu de focus op Haarlem moeten leggen.

Concluderend:

Dus ben jij opzoek naar een baan hier in de buurt en wil je graag up-to-date informatie, ga dan naar www.ikwilaandebak.nl. Dagelijks leveren zij nieuwe vacatures aan en het is GRATIS voor de werkzoekers en werkgevers! Dus of u nou een MKB heeft, of een Franchise, bij ikwilaandebak.nl mag u altijd, gratis, vacatures plaatsen. De werkzoekende kunnen zich registreren door een profiel aan te maken, maar je kan ook gewoon je CV uploaden. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here