In onze wekelijkse reeks ‘in the picture’ delen onze Haerlems Bodem fotografen beelden die zij eerder voor het platform schoten. Van verhalen die indruk maakten, of uit shoots die volledig uit de hand liepen. Beelden die perfect lukten, of juist helemaal niet. Onze fotografen delen graag hun unieke kijk op de stad. Met jou.

Haerlems Bodem: Amsterdam Burlesque Award

Titel foto: Burlesque Award Show

Locatie: Tobacco Theater Amsterdam

Verhaal bij deze foto

Het is je inmiddels waarschijnlijk duidelijk: ik houd wel van een fotografie uitdaging. Dus toen collega René vroeg welke fotograaf mee wilde naar de Amsterdam Burlesque Award, georganiseerd door de Haarlemse ‘Xarah von den Vielenregen’, twijfelde ik niet. Wéér een heel spannende klus, nu ook omdat ik nog nooit naar een Burlesque show was geweest en niet goed wist wat ik er van kon verwachten. De setting en sfeer bleek ‘roaring 20s’; veel veren, 3-delige pakken, bretels en korte jurkjes van soepele stof. Uitbunding, uitnodigend, ontspannen en zeer vriendelijk.

Tijdens de show zagen René en ik een parade aan mooie dames voorbij komen, die al dansend steeds meer kleren uittrokken; een soort stripshow, maar dan verfijnd en elegant, en niet tot poedelnaakt. Gelukkig hadden René en ik goede zitplaatsen; rondlopen kon niet echt in de kleine volgepakte zaal (dit was duidelijk vóór corona). En gelukkig had ik mijn (net nieuwe) lichtsterke 90mm mee; flitsen was geen optie. Flitsen zou ook niet mooi zijn geweest hoor, maar maakte wel dat ik geheel afhankelijk was van de spotlight op het podium voor licht en dat was niet veel. Je ziet in deze foto (en andere die ik die avond maakte) wat bewegingsonscherpte vanwege de relatief lage sluitertijd, maar dat geeft juist wat dynamiek. En gelukkig zit de onscherpte niet in de gezicht van de betreffende dame.

De reportage van de Amsterdam Burlesque Award 2017 lees je hier.

– Sandra

Type camera: Canon EOS 5D Mark III

Type lens: Tamrom SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro 1:1

Diafragma: f4.0

Sluitertijd: 1/100 sec

Isowaarde: 1000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here