In onze wekelijkse reeks ‘in the picture’ delen onze Haerlems Bodem fotografen beelden die zij eerder voor het platform schoten. Van verhalen die indruk maakten, of uit shoots die volledig uit de hand liepen. Beelden die perfect lukten, of juist helemaal niet. Onze fotografen delen graag hun unieke kijk op de stad. Met jou.

Haerlems Bodem in the picture: interview met een Haarlemse prostituee

Titel foto: Interview met een Haarlemse prostituee

Locatie: Ergens in Haarlem

Verhaal bij deze foto

Collega Heleen en ik vragen ons veel dingen af en duiken voor Haerlems Bodem graag in onderwerpen die in het dagelijks leven niet aan het licht komen. Zo vroegen we ons af hoe het leven van een prostituee er uit ziet, en waarom iemand überhaupt prostituee wordt… Het is dan even zoeken naar iemand die ons uitgebreid te woord wil staan. De meeste prostituees schreeuwen nu eenmaal niet van de daken wat hun beroep is… Maar Heleen is een goede speurder en vindt 21-jarige ‘Nina’ die ons graag over haar werk en leven vertelt. Gewoon aan de keukentafel in een zonnig rijtjeshuis ergens in Haarlem, met een kopje thee erbij; al onze ‘vooroordelen’ vliegen direct het raam uit.

Het wordt een leuk, gezellig en boeiend gesprek. Wel opnieuw een kleine uitdaging: we kunnen ‘Nina’ natuurlijk niet op de foto zetten. Ik moet dus alternatieven verzinnen voor beelden bij het artikel. Ik besluit me te laten inspireren door het gesprek met ‘Nina’ en haar persoonlijkheid: licht, vrolijk, classy. Grappig wat je kunt doen met vrij alledaagse voorwerpen en met je eigen gang, als je een bijzondere hoek kiest en ze op een bepaalde manier bij elkaar legt!

Het verhaal van ‘Nina’ lees je hier.

– Sandra

Type camera: Canon EOS 5D Mark VI

Type lens: EF 24-70 mm f/2.8L USM

Diafragma: f4.0

Sluitertijd: 2,0 sec

Isowaarde: 160

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here