In onze wekelijkse reeks ‘in the picture’ delen onze Haerlems Bodem fotografen beelden die zij eerder voor het platform schoten. Van verhalen die indruk maakten, of uit shoots die volledig uit de hand liepen. Beelden die perfect lukten, of juist helemaal niet. Onze fotografen delen graag hun unieke kijk op de stad. Met jou.

In the picture: Pank de cocktailmaster in actie
Pank in actie

Titel foto: Pank de cocktailmaster

Locatie: Tiki Tiki Bar (nu Waterline), Turfmarkt 2

Verhaal bij deze foto

Collega Heleen en ik gingen in augustus 2017 bij cocktailmaster Pank Overbeek langs voor een reportage over zijn Tiki Tiki Bar op de Turfmarkt (nu zit daar Waterline en maakt Pank cocktails in Het Wachtlokaal bij het station). Ik wilde Pank persé in actie fotograferen; het verhaal ging immers over hem als cocktailmaster (en zeg eerlijk: wat is er nou leuk aan een foto van een kant-en-klare cocktail op een tafel of bar?). Dat betekende dat Pank flink zou bewegen. Een dikke uitdaging in de piepkleine en donkere bar; het moest natuurlijk niet een bewogen foto worden (dus iso omhoog). De uitdaging werd nog een stukje groter toen Pank met vuur in de weer ging.

Vuur is voor fotografen net zoiets als een mooie zonsondergang; dat móet je op beeld hebben, maar is niet eenvoudig door de combinatie van veel (plotseling) licht en een donkere achtergrond. In dit geval had ik ook maar één kans; eenmaal aangestoken zou de cocktail maar één keer flink en kort fikken. De bar was te hoog om met de 50mm lens (toen m’n meest lichtsterke lens, dus die moest ik wel gebruiken) zowel de cocktail, de flinke vlam, Pank én wat achtergrond in beeld te krijgen (ik ben maar 1,60m), dus klom ik op een wiebelige barkruk (Heleen naast me om me op te vangen als ik eraf zou vallen). Pank in de aanslag met de cocktail en de ontsteker, adem in (hoefde niet persé met een sluitertijd van 1/125 sec, maar wilde geen enkel risico op een bewogen beeld nemen) en… actie *klik*!

Je leest het bijbehorende artikel en ziet de andere foto’s die ik toen maakte hier.

– Sandra

Type camera: Canon EOS 5D Mark III

Type lens: EF 50mm f/1.8 II

Diafragma: f4.0

Sluitertijd: 1/125 sec

Isowaarde: 2500

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here