In onze wekelijkse reeks ‘in the picture’ delen onze Haerlems Bodem fotografen beelden die zij eerder voor het platform schoten. Van verhalen die indruk maakten, of uit shoots die volledig uit de hand liepen. Beelden die perfect lukten, of juist helemaal niet. Onze fotografen delen graag hun unieke kijk op de stad. Met jou.

Racoon in Caprera
Racoon in Caprera

Titel foto: Raccon in Caprera

Locatie: Caprera

Verhaal bij deze foto

Collega Loes wilde graag een stuk schrijven over de seizoensafsluiter van Caprera: Racoon. Leek mij als fotograaf ook wel een leuke uitdaging, een concert. Heel weinig en heel veel licht tegelijk, precies het goede moment zien te pakken. Het was heel officieel allemaal: we moesten ons melden bij een post en kregen perskaarten. Loes ging zitten en ik kreeg een soort briefing naast het podium: “alleen tijdens de eerste 3 nummers fotograferen, niet op het podium. Heen en weer lopen mag, maar zorg ervoor dat je de mensen die op de eerste rij zitten niet in de weg staat. En natuurlijk respect voor andere fotografen die hier ook hun werk doen”. Ik kan me even niet herinneren of flitsen toegestaan was, maar ik houd toch niet zo van flitsen, dus heb dat niet gedaan (vandaar de wat hogere iso). Best spannend, zo ‘echt’, want ik werd wel in de gaten gehouden door de marshalls; 3 nummers was echt 3 nummers.

Je begrijpt: ik heb aardig wat heen en weer gerend en voor de eerste rij langs gekropen om het maximale uit die 3 nummers te halen. Dit is een van mijn favorieten uit de serie: een heel symmetrisch beeld met die weerspiegeling in het water, precies goed getimed; alle spots aan en nog een mysterieuze waas van de rook.

Het bijbehorende artikel en de andere foto’s die ik die avond maakte, vind je hier.

– Sandra

Type camera: Canon EOS 5D Mark III

Type lens: EF 17-40 mm f/4.0 USM

Diafragma: f4.0

Sluitertijd: 1/200

Isowaarde: 2000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here