In onze wekelijkse reeks ‘in the picture’ delen onze Haerlems Bodem fotografen beelden die zij eerder voor het platform schoten. Van verhalen die indruk maakten, of uit shoots die volledig uit de hand liepen. Beelden die perfect lukten, of juist helemaal niet. Onze fotografen delen graag hun unieke kijk op de stad. Met jou.

Triggerfinger

Titel foto: Ruben Block van Triggerfinger op Bevrijdingspop 2018

Locatie: Haarlemmer Hout – Hoofdpodium

Verhaal bij deze foto

Dankzij de cover van I Follow Rivers bij Giel Belen op 3FM kent heel Nederland de Belgische rockformatie Triggerfinger. Anders dan die cover, is hun muziek heerlijke stevige recht-voor-je-raap rock. Met veel diepe bassen, harde gitaar en overdonderende drums. Hun aanwezigheid op het podium is bijzonder te noemen. Drie mannen, veelal keurig in pak gestoken en met Ruben Block met zijn grijze manen en in het oog springende baard als sexy frontman.

Triggerfinger speelde op 5 mei 2018 aan het einde van de avond op het hoofdpodium van Bevrijdingspop. Dat jaar speelden er veel ‘Haarlemse’ acts op het festival zoals The Irrational Library, Will Knox, Jacqueline Govaert en Alain Clark. En hoewel ik de hele dag al van podium naar podium aan het sjouwen was en ik redelijk gesloopt was, wilde ik zeker Triggerfinger nog vastleggen. Ik had de mannen kort daarvoor al twee keer mogen vastleggen. En ik wist dat hun optreden wel eens een fotografisch hoogtepunt zou kunnen worden. Binnen de eerste drie nummers die je als fotograaf vanuit de drukke fotopit mag fotograferen moest het gebeuren. En het lukte! Met deze fijne plaat van Ruben Block op z’n Gibson SG gitaar als resultaat.

En wat is het fijn dat we op 5 mei 2022 weer allemaal kunnen genieten van een nieuwe editie van Bevrijdingspop in Haarlem.

Je leest het bijbehorende artikel en ziet de andere foto’s die ik toen maakte hier.

Peter

Type camera: Nikon D750

Type lens: Nikon 80-200 mm F2.8 @ 100 mm

Diafragma: 2.8

Sluitertijd: 1/500

Isowaarde: 3200

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here