In onze wekelijkse reeks ‘in the picture’ delen onze Haerlems Bodem fotografen beelden die zij eerder voor het platform schoten. Van verhalen die indruk maakten, of uit shoots die volledig uit de hand liepen. Beelden die perfect lukten, of juist helemaal niet. Onze fotografen delen graag hun unieke kijk op de stad. Met jou.

Valentijnsdag in Haarlem: Toine en Keysha
Toine en Kanysha

Titel foto: Valentijnsdag in Haarlem

Locatie: Botermarkt

Verhaal bij deze foto

Collega Heleen en ik wilden wel eens weten hoe Haarlem Valentijsdag vierde, dus we gingen vlak voor Valentijsdag 2018 de straat op om het mensen te vragen. Op de Botermarkt zagen we dit leuke stel lopen: Kanysha en Toine. Ze waren inderdaad een setje (al 4 jaar) en wilden wel meewerken. Kanysha maakte zich echter wat zorgen om de foto: het lukte namelijk nooit om samen leuk op de foto te staan. Óf Toine was dan overbelicht óf Kanysha onderbelicht. Ik zei wel stoer “I know what I’m doing, komt goed!”, maar met ook nog eens een felle zon was het best een uitdaging.

Sowieso enigszins tegen het licht in fotograferen, anders zou ook in mijn foto Toine overbelicht zijn en zijn pet een donkere schaduw op z’n gezicht geven. Bovendien zouden ze met de zon mee alletwee met hun ogen knijpen. Ik heb ‘m wel even geknepen; het was zo’n leuk stel en gunde hen een leuke foto (en daarnaast: zonder foto zou hun verhaal niet in het artikel verschijnen). Bij thuiskomst zag ik dit op m’n grote scherm: gelukt! Ik hoop dat ze inmiddels bijna 8 jaar samen zijn.

Het artikel over wat Haarlemmers voor Valentijnsdag doen en het verhaal van Kanysha en Toine lees je hier.

– Sandra

Type camera: Canon EOS 5D Mark III

Type lens: EF 70-200 mm f/2.8 II USM

Diafragma: f3.2

Sluitertijd: 1/200 sec

Isowaarde: 200

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here