Toneelschuur Producties en Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam) pakken uit met een bijzondere jubileumproductie in het kader van het 50-jarig bestaan van de Toneelschuur: In wankel evenwicht, met regie van Maren E. Bjørseth. Exclusief in Haarlem! 

Edward Albee’s klassieker over alcohol, ingehouden frustraties en mislukte dromen

In Wankel Evenwicht

Na een leven lang vele obstakels omzeild te hebben, leiden Agnes en Tobias een rustig en voorspoedig bestaan in hun royale huis. Ook Agnes’ zuster Claire – naar eigen zeggen géén alcoholist – is in de familie opgenomen. Nadat Tobias lang geleden moest kiezen tussen Agnes en haar – en Tobias is slecht in kiezen – is zij een ingekapselde doorn in de zijde van de familie geworden. Maar dan krijgen Tobias en Agnes in korte tijd twee schokken te verwerken die de vormvastheid van hun leven op de proef stellen. Eerst is er de aankomst van hun vrienden Harry en Edna die hulp nodig hebben en vervolgens arriveert hun dochter Julia, huwelijksveteraan. Het huis is opeens niet meer op orde.

In Wankel Evenwicht

In de jaren zestig schreef Edward Albee vrij snel achter elkaar een aantal stukken die de grenzen onderzoeken van het huwelijk en de liefde die daar onder ligt, of lag. Zij zijn meestal gesitueerd in de welvarende woonkamers van de ‘upper middle class’. De bekendste ervan zijn Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1962) en A Delicate Balance (1966). In Who’s Afraid… laat Albee de zwaar drinkende en ruziënde George en Martha hun gevoelens tot op het bot uitvechten, waarbij een jong stel dat op bezoek is, als brandstof wordt gebruikt.

Meer informatie vind je op Toneelschuur.nl. Krijg je geen genoeg van Haerlems Bodem of toneel? Check dan LAKSHMI in de Philharmonie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here