De Initiatievenschool biedt de aankomende tijd drie gratis trainingen aan. Dit speciaal voor beginnende initiatiefnemers. Heb jij een goed idee voor de stad waar je mee aan de slag wil? Via de Initiatievenschool van de gemeente kun je gratis trainingen volgen die je hierbij kunnen helpen.

Initiatievenschool biedt gratis trainingen aan

Van inspirerend idee tot concreet plan

Hoe kom je van een inspirerend idee tot een uitgewerkt plan waar draagvlak voor is? Wie betrekt je erbij? Hoe maak je de maatschappelijke meerwaarde van jouw idee zichtbaar? En met welk beleid en welke regelgeving krijg je te maken? Allemaal vragen waar je als beginnend initiatiefnemer mee te maken krijgt. In deze training ga je met hulp van De Inschakelaars aan de slag met het uitwerken van jouw idee tot concreet plan.
Datum: dinsdag 1 oktober.
Tijd: 19:30-22:00 uur.
Locatie: Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haarlem.
Meer weten of aanmelden? Mail naar initiatief@haarlem.nl.

Nummer twee: pitchen met passie

Hoe leg je verbinding met jouw publiek? Hoe herken je voor wat je werkt? En wat is het effect als je presenteert vanuit het hart in plaats van het hoofd? In deze humorvolle workshop leer je jouw boodschap in drie á vier minuten aansprekend over te brengen. Op een manier die jouw toehoorders raakt waar het blijft hangen, in het hart.
Datum: donderdag 17 oktober
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Gedempte Oude Gracht 2, Haarlem
Meer weten of aanmelden? Mail naar initiatief@haarlem.nl.

En nummer drie: invloed op bestuur en politiek

Hoe werkt de besluitvorming in de gemeente? Waar vindt de politieke afweging plaats? En hoe vergadert een raadscommissie? Als initiatiefnemer wil je graag weten hoe je invloed kunt uitoefenen op het bestuur en de politiek, om zo jouw initiatief kansrijker te maken. In deze workshop van anderhalf uur krijg je uitleg over hoe het gemeentebestuur werkt en hoe je invloed uit kunt oefenen. Aansluitend aan de workshop kan je (een deel van) de commissievergadering bijwonen. Zo krijg je een goed beeld van wat er tijdens zo’n vergadering gebeurt.
Datum: donderdag 14 november 2019
Tijd: 19:00 – 20:30 uur, daarna bezoek aan commissievergadering
Locatie: Stadhuis (Grote Markt 2, Haarlem), Casteleijnskamer
Meer weten of aanmelden? Mail naar initiatief@haarlem.nl
Minimaal aantal deelnemers acht en maximaal vijftien.
Alvast meer weten over de gemeenteraad? Kijk op www.haarlem.nl/bestuur

Meer HB? Check hier het artikel over de Patronaat Bowling Club.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here