Vrijdagmiddag 7 februari ontvangt gastheer Jaap Sluis tijdens het Innovatiecafé weer diverse vernieuwers uit het bedrijfsleven. Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter, Pepijn Reesink van SKOON Energy en Maarten Pompen van Ervaar Elektrisch gaan met Jaap in gesprek. Zij belichten vanuit verschillende invalshoeken de praktische kant van innovatie. Het Innovatiecafé is gratis toegankelijk en vooral bedoeld voor ondernemers en beleidsmakers

Grote batterijen

Innovatiecafé Sociëteit Vereeniging
Foto van vorige Innovatiecafé

Pepijn Reesink uit Haarlem werkt bij SKOON Energy (opgericht door Haarlemmer Daan Geldermans). Pepijn: “Ik heb ontzettende veel zin in het komende Innovatiecafé. Ik denk dat het een interessante avond gaat worden met – natuurlijk – interessante gasten. Het bedrijf dat ik vertegenwoordig groeit snel en realiseert een landelijk netwerk van mobiele batterijen dat vervuilende dieselaggregaten kan vervangen. Onder meer in de bouw, de binnenvaart en de festivalbranche wordt daar steeds vaker gebruik van gemaakt. Het bedrijf heeft de batterijen niet allemaal in eigendom, maar koppelt via een eigen platform vraag en aanbod. Bijvoorbeeld: batterijen van grote aannemers die in het weekeinde op een bouwplaats ongebruikt blijven, kunnen voor een festival in de buurt worden ingezet.”

Niet meer ondergronds parkeren

Maarten de Gruyter is mede oprichter en directeur van Boelens de Gruyter in Amsterdam en staat landelijk bekend als een van de meest innovatieve ontwikkelaars. In Haarlem ontwikkelt Boelens de Gruyter een plan voor de Belcanto-locatie (oude belastingkantoor) in Schalkwijk. Opvallend detail: het planten van 750 bomen. Oók opvallend: Maarten de Gruyter gelooft vanwege veranderende mobiliteitsbehoeften niet (meer) in ondergronds parkeren. Hij opteert voor bovengronds zodat er als we straks de auto vaker laten staan andere bestemmingen voor garages kunnen worden bedacht. Zijn droomproject? Een 250 meter hoog gebouw in Amsterdam. Of misschien toch liever in Haarlem..?

Ervaar Elektrisch

Innovatiecafé Sociëteit Vereeniging
Foto van vorige Innovatiecafé

Als in mei 2020 de Formule 1 op het circuit van Zandvoort is uitgeraasd, richt autoliefhebber Maarten Pompen de blik op 2, 3 en 4 oktober. Dan organiseert hij er met zijn bedrijf ’Ervaar Elektrisch’ drie dagen lang experiences voor wie de toekomst van het elektrisch rijden wil verkennen. Of zoals Maarten het zelf zegt: voel de kracht, hoor de stilte, ontdek de energie en bewonder de technologie. Dat klinkt leuk, maar er komt veel bij kijken om het evenement goed van de grond te krijgen. Innovatie in de automotive sector, Maarten gelooft er heilig in.

Marktleider digitaal identificeren

Het Haarlemse bedrijf Evidos (Evidence in Online Services) is marktleider op het gebied van digitaal ondertekenen en digitaal identificeren. Directeur Kick Willemse vertelt hoe op basis van innovatie nationaal en internationaal een vooraanstaande positie werd bevochten. De innovatieve identiteitsverificatie van Evidos bij digitaal ondertekenen vergroot voor bedrijven en organisaties de kans op succesvol zakendoen.

Ook muziek

De muziek wordt 7 februari verzorgd door zang- en gitaarduo Fris & Zoet, bestaande uit Mathijs van der Voorn en Emmy van Boven. Zij studeren aan het Conservatorium Haarlem van de Hogeschool Inholland. Het Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem en Omstreken, Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland. Ook ondernemende mensen zónder eigen bedrijf zijn van harte welkom.

Innovatiecafé Sociëteit Vereeniging

Lijkt het het je leuk om hier aanwezig te zijn? De toegang is gratis, wel graag aanmelden via de site societeitvereeniging.nl/agenda. Heb je al vragen voor de gasten: mail ze alvast naar sluis@decoalitie.nl. De inloop is 7 februari vanaf 15:30 uur. De interviews door Jaap Sluis worden van 16:00 tot 17:00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. Ook belangstellenden van buiten de regio zijn welkom. Sociëteit Vereeniging is gevestigd aan de Zijlweg 1 in Haarlem.

Meer Haerlems Bodem? Check hier nieuwe namen van TEDxHaarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here