Op vrijdag 16 december 2016 vindt alweer de derde editie van het ludieke hardloopevent ‘de SantaRun’ plaats. Naar verwachting zullen, dit jaar ruim duizend deelnemende kerstmannen en -vrouwen aan de start verschijnen. Om 19:00 uur wordt er verzameld voor een grootschalige warming up en een ludiek surprise event. Aansluitend klinkt het startschot voor deze FunRun. Het 3 kilometer lange parcours loopt door het feestelijk versierde centrum en eindigt op de bruisende SantaParty in het hartje van de stad. Daar kunnen alle Santa’s samen nog een paar uurtjes uit hun dak gaan.

SantaRun is rennen voor het goede doel
De Santa Runners lopen niet voor hun beste tijd ever, maar wel voor het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. Rotary Haarlem KennemerLaat selecteerde drie goede doelen met de jeugd als thema:

Stichting Bretels zet zich in voor gezinnen in de regio Haarlem die een of beide ouders gaan verliezen of hebben verloren. Met een plan op maat per gezin en samenkomsten voor volwassenen en kinderen bieden zij deze doelgroep houvast in een moeilijke periode. Medical Checks for Children biedt medische zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar in scholen en weeshuizen in ontwikkelingslanden. Doel is het voorkomen van ziekten, het beschermen en bevorderen van de gezondheid en het herstel bij ziekte bij deze bijzonder kwetsbare groep kinderen. Jaarlijks zendt MCC ongeveer 120 vrijwilligers uit. Deze groep bestaat zowel uit medici als niet-medici, die jaarlijks meer dan 10.000 kinderen een grotere kans op een gezonde toekomst bieden. Challenge Day Nederland zet zich in voor jongeren die zich onveilig voelen op school. Challenge Day is een dag vol emotie waarin er onderling meer bewustzijn wordt gecreëerd, meer respect ontstaat, vriendschappen worden beklonken of versterkt en ruzies worden bijgelegd. Kinderen in Haarlem en omgeving kunnen zelf hun klas of school aanmelden voor een Challenge Day (op televisie bekend als Over de Streep).

SantaRun

Deelnemen SantaRun 2016
De voorinschrijving voor de SantaRun loopt tot en met 15 december. Deelname is slechts €10,- en voor kinderen (tot 18) betaal je €5,-. Je kunt individueel deelnemen, maar natuurlijk ook met je sportteam, collega’s of kroegmaatjes. SantaRun Haarlem is Dress to Impress, dus alle deelnemers worden uitgedaagd om zo kerstelijk mogelijk verkleed te gaan. Het is eventueel mogelijk om via de organisatie een Santa-pak te bestellen.

Wil je meer informatie, ga dan naar de website www.santarunhaarlem.nl of naar de Facebookpagina. Hier kun je ook al in de stemming komen door de vele beelden van het afgelopen jaar en niet in het minst de updates over de voorbereidingen van Mister Santa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here