Cryptocurrency, een zegen of een vloek voor de financiële markt? En wat is het nou precies? Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’ Inspiratiesessies waarbij we mensen meer inzicht bieden in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, creativiteit en ondernemerschap. Op 30 november om 08:00 uur is de bieb jouw plaats van bestemming om alles te weten te komen over digitale valuta’s, zoals de bitcoin, ook wel cryptocurrency genaamd.

Bitcoin

Sommigen zeggen dat blockchain, (check deze blog over blockchain) de cryptografische internettechnologie waarop bitcoin mede is gebaseerd, zowat de meest impactvolle toepassing van internet gaat worden. Velen zijn ervan overtuigd dat de financiële wereld met de komst van digitale valuta (cryptocurrencies) een ongekende revolutie te wachten staat. Het is vaak zo met innovaties dat de verwachting op korte termijn wordt overschat en op lange termijn wordt onderschat. Welke problemen worden hiermee opgelost? En voor wie gaat dit verandering in brengen, maar ook kansen?

Bitcoin

Open Ochtend… 30 november

Blockchain en cryptocurrencies rukken gestaag op. En over een paar jaar is het er gewoon, ogenschijnlijk geruisloos. Alsof we nooit zonder hebben geleefd. Hoe werkt dat precies, die blockchain? En wat zijn dan precies cryptocurrencies? Op 30 november om 08:00 uur is de Bibliotheek op het Station de plek om alles te weten te komen over digitale valuta’s, zoals de bitcoin. De inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar reserveer in verband met de te verwachten belangstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here