Op 25 januari is er een nieuwe inspiratiesessie in de Bibliotheek op het Station. Deze keer met het skateboardmerk Wasteboards. Oorspronkelijk uit Amsterdam en bedacht om van plastic afval skateboards te maken om vervuiling tegen te gaan. Jonathan Morrison komt hier in de Bibiliotheek op het station meer over vertellen.

Wasteboards

Op dit moment worden er gemiddeld 20.000 plastic flessen per seconde gemaakt waarvan een groot gedeelte in onze oceanen, rivieren en op onze stranden belandt. Plasticvervuiling is een groeiend probleem. Wereldwijd. WasteBoards is een jong skateboardmerk uit Amsterdam, dat als enige ter wereld skateboards van plastic flesdoppen maakt. De doppen verzamelen ze met iedereen, van festivalgangers en bedrijven tot schoolkinderen. Elk board wordt met de hand gemaakt en ieder ontwerp is uniek, omdat geen enkel doppenpatroon hetzelfde is. De boards laten door hun design zien dat ze van afval zijn gemaakt; het probleem en de oplossing duidelijk gemaakt in een product. Die creativiteit spreekt (jonge) mensen aan.

Wasteboards

Haarlem Plastic Vrij

De acht grote culturele instellingen van Haarlem, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen, Hart en het Noord-Hollands Archief willen met het initiatief Haarlem Plastic Vrij alle Haarlemmers inspireren meer en vaker na te denken over plastic en plastic afval. Dit doen ze samen met een aantal andere Haarlemse organisaties: Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden en Circus Circulair. Met dit initiatief willen ze een bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente Haarlem: Haarlem Klimaatneutraal en Circulair in 2030. Het project Haarlem Plastic Vrij loopt van september 2017 tot september 2018. In deze periode organiseren we regelmatig activiteiten gerelateerd aan het thema plastic.

Open Ochtend

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’ Inspiratiesessies waarbij we mensen meer inzicht bieden in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, creativiteit en ondernemerschap. Op 25 januari om 08:00 uur start de eerste sessie met Jonathan Morrison. De inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar reserveer in verband met de te verwachten belangstelling wel een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Donderdag 25 januari | 08:00 – 09:00 uur | Gratis, inclusief ontbijtje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here