Inspraakavond Nachtwacht: nu de H’lemse politiek nog

Nadieh Bindels initiatiefnemer van de Nachtwacht Haarlem: “Haarlem wordt steeds tuttiger en minder een stad voor iedereen”

0
134

Donderdagavond tijdens de commissievergadering is het zover. Initiatiefnemer van Nachtwacht Haarlem Nadieh Bindels heeft drie minuten de tijd om de Haarlemse politiek te overtuigen van het nut van de Nachtwacht Haarlem. Draag jij de Haerlemse nachtcultuur een warm hart toe? Steun haar dan en kom op voor de nacht.

Inspraakavond Nachtwacht

Nadieh: “De inspraakavond aankomende donderdag is een belangrijk moment voor ons. Samen met Gijs Brands en Jeroen Blijleve spreek ik tijdens de raadsvergadering in de commissie bestuur over het initiatief. Nachtwacht Haarlem wil een verbinder zijn tussen politiek en de nachtcultuur. De nachtcultuur is het ecosysteem waarin het nachtleven floreert. Het is breder dan alleen uitgaansplekken. Ook de ruimte die een stad biedt aan creativiteit of creatieve makers, organisatoren van feestjes, bandjes of bareigenaren horen erbij. Je kunt het zelfs doortrekken naar festivals zoals het Veerplas festival.”

Inspraakavond Nachtwacht

Politiek ‘moet’ noodzaak zien

Een organisatie als de Nachtwacht kan niet zonder steun vanuit de politiek. Het is dan ook belangrijk dat de necessiteit ervan wordt ingezien. Nadieh: “We willen er tijdens de inspraakavond voor zorgen dat de Haarlemse politiek het belang in gaat zien van de verbetering van de nachtcultuur en dat wil steunen in ruimte, fysiek, financieel en in regelgeving. Ik roep dus iedereen die de Haarlemse creatieve makers en nachtcultuur een warm hart toedraagt, langs te komen om ons te steunen.” 
Naast Jeroen Blijleve en Gijs Brands zijn onder andere ook Mike Ravelli, Joshua Baumgarten en Richard Zijlma onderdeel van de raad.

Wat: inspraakavond Nachtwacht Haarlem
Waar: Stadhuis
Tijd: 20:00 uur

Meer lezen over de Nachtwacht Haarlem? Check het uitgebreide interview met Nadieh.

Dit artikel is een samenwerking tussen NH nieuws en Haarlems Bodem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here