Als je voor het eerst leest over WU-STOCK raad ik je aan om Haerlems Bodem op Facebook te volgen. Want deze party is natuurlijk al weken uitverkocht! Daarom was het hoogtijd voor een interview met Casper Knipscheer, a.k.a. Ghostman. Een bekend gezicht in Haarlem en de Haarlemse Hip Hop Scene. 

10 years and counting
Casper ‘Ghostman’ Knipscheer
, is al meer dan een decennia bezig met het promoten van Hip Hop. Zeker in Haarlem, maar ook in Europa. Mijn eerste contact met Casper was ruim 10 jaar geleden. Hij organiseerde Hip Hop feesten in Haarlem en ik was volop bezig met bboying. Hij vroeg of ik samen met ‘de b-boys’ tegen een crew uit Leiden wilde dansen. Dit gebeurde bij een van de eerste ‘Urban Sound’ feesten in het Stadscafé. Kennen jullie die spot nog? Op de hoek van de Nassaulaan en de Gedempte Oude Gracht…

Haerlems-Bodem---Ghostman---WuStock-The-Urban-Sound-Night

Na hier een aantal feesten te hebben gegeven wilde Casper naar een volgend level. Hij huurde de Kennemer Sport Hal af en gaf hier het grootste Urban Sound feest ooit. Helaas was de opkomst niet als verwacht en liepen de kosten hoger op dan de opbrengsten. Een zware tijd voor Casper, die als jongvolwassenen ineens in een donkere periode zat.

Het was zo donker dat ik op een gegeven moment het licht niet meer kon zien.

Haerlems-Bodem-Ghostman-Wu-Tang-Woodstock-5

The tipping point
Maar er zijn dieptepunten nodig om nieuwe hoogtepunten te kunnen bereiken en waarderen. De tipping point kwam ongeveer 4 jaar later. Eerst werd Ghostman de manager van Club Hip en maakte hij radio bij AB Radio (nu JouwFM). Via deze wegen kwam hij in contact met Cilvaringz (rapper/producer getekend bij het label van de Wu Tang Clan) en boekte DJ Sueside als act in Club Hip. Ineens kreeg Casper de kans om tourmanager van de Europese Tour van de Wu Tang Clan Killa Beez te worden. Hij stopte met de opleiding MEM om alle energie in de tour te kunnen steken. Dat is maar goed ook, want zo’n tour gaat in één maand door ruim 19 landen. Meerdere tours volgde, een hoogte punt voor mr. Ghostman en een stepping stone naar het volgende avontuur.

In 2005 was Cilvaringz opzoek naar een tourmanager voor Europa en toen zei ik; I’m your man

Haerlems-Bodem-Ghostman-Wu-Tang-Woodstock-1

There’s more?!
Sinds 2010 kan je Casper horen op Radio 538 Juize samen met Haarlemse rapper Sluwe Vos. Zijn presenteren daar hun show House Of Hip Hop. Met de bovenstaande prestaties zou menig mens tevreden zijn, maar Casper heeft een ongekende liefde voor Hip Hop en is een keiharde ‘go getter’. Zo zette hij eind 2010 met twee collega’s op de Herman Brood Academie een eigen opleiding op. Deze opleiding begon als “Management Popmuziek” maar heet sinds dit jaar “Music Industry Professional”.

Haerlems-Bodem-Ghostman-Wu-Tang-Woodstock

Respect
Casper en ik kennen elkaar niet heel goed, maar wel al een aantal jaar. Sinds ik, middels dit interview, heb geleerd over zijn road to succes, heb ik enorm veel respect ontwikkeld voor deze man. Hij weet wat hij wilt en hij werkt keihard om dat te bereiken.

Zo had Ghostman een idee om een dope Hip Hop Party op het strand te doen. Nu, jaren laten, in combinatie met het Patronaat en Woodstock is er op 17 juli WU-STOCK! METHOD MAN & REDMAN, RAEKWON en GHOSTFACE KILLAH zullen op het strand van Woodstock een uniek optreden geven. Als je voor het eerst leest over WU-Stock raad ik je aan om Haerlems Bodem op Facebook te volgen. Want deze party is natuurlijk al weken uitverkocht! Hoe kan dat ook anders met zo’n line up?! Wij zijn er in ieder geval bij om dit legendarische optreden vast te leggen en te verslaan.

wstk-flyer-A5 [DIGITAL]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here