Wie:       Veerle Preyde

Wat:       6000 kleuren, de grootse behang collectie van Nederland op dit niveau.

Waar:    Gierstraat 27, Haarlem.

Wat deed u voor u met deze winkel begon?
Veerle Peryde was voordat ze met de Mooiste Muren begon bezig met textiel ontwerpen. Dit voornamelijk in de vorm van Sjaals, waarbij zij twee maal per jaar een collectie uitbracht. Hierdoor is ze gewend om snel uit collecties een keuze te maken.
Deze kracht bied ze ook aan haar klanten, zij kunnen met Veerle gaan shoppen bij haar “agenten” en connecties. Dit is iets dat weinig mensen weten, het gaat van advies tot verkoop en u kunt dus de hele dag met Veerle op pad.

Waarom bent u deze winkel begonnen?
Het verbaasde Veerle dat niemand in Haarlem het “gat” van kwalitatieve verf en behang kon vullen. Veerle werkte bij een verfhandel die failliet ging en hiervan kon zij een mengmachine overkopen. Toen ze haar huidige locatie voor het eerst bekeek werd het snel schakelen. Binnen één week had Veerle het ondernemers plan af en was het pand gehuurd!

Wat wilt u toevoegen aan het Haarlemse winkel aanbod?
“Het is niet alleen Haarlem, ik heb klanten van Groningen tot Maastricht!” Er zijn maar 3 winkels in Nederland die een soortgelijk aanbod bieden. Wat de Mooiste Muuren onderscheid is dat er mee wordt gedacht. Daar voegt Veerle aan toe dat zij bezoekers durft te adviseren, ook als dit niet hun eerste keus is.

“Het belangrijkste van het interieur zijn de mensen, die moeten erin wonen.”

Daar helpt de Mooiste Muuren door mee- en verder te denken, dit maakt het interrieur veel meer duurzaam.

Hoe is het om zelfstandig ondernemer te zijn in Haarlem?
Op dit moment is het een lastige tijd. Volgens Veerle heeft het te maken met de huizenmarkt die momenteel stagneert. Dat maakt het wel moeilijker, maar ook interessanter.

In Mei bestaat Veerle al 3 jaar! Dus ze heeft al aardig wat krediet opgebouwd. Er komen verschillende personen uit heel Nederland, van architecten tot stilisten, om zich te laten inspireren door de collecties van Veerle. Ook levert Veerle het behang voor Hendrick de Keyser, de grootste monumenten bezitter van Nederland. Hiervoor heeft ze zelf een project gedaan in Oslo!

Hoe onderscheid u zich van de concurrentie?
In Haarlem is de Mooiste Muren, de enige van zijn soort. Maar ten opzichte van andere soortgelijke bedrijven uit Nederland, is het aanbod van Veerle van zeer klassiek tot super modern bij haar terecht kan.

Ook biedt de Mooiste Muren een geweldige stoffen collectie.

[slideshow id=4]

Wat zijn uw plannen voor de toekomst?
Logischerwijs wil Veerle eerst de positie van haar winkel verstevigen. Na het fundamentele wil Veerle zich meer richten op samenwerkingen met andere disciplines zoals architecten en projectontwikkelaars.

Maar ook met personal shopping wil Veerle de komende tijd meer doen!

Ook gaat er een staallab komen, dat is een bak gevuld met samples van materialen en kleuren, bedoelt om de bezoekers te inspireren. Dit is omdat mensen vaak met een bepaald idee binnen komen en ergens anders op uitkomen.

Wat is op dit moment de trend qua kleuren?
“De trend is eigenlijk, dat je moet proberen om je eigen smaak te ontwikkelen”
Op dit moment lijkt het er wel op dat de kleur groen een trend gaat zijn in het jaar 2013. Maar wanneer een bezoeker haar dezelfde vraag stelt, antwoord Veerle altijd, “wat jij leuk vind”. Dat is het belangrijkste, want de woning is de enige plek waar iemand zich op kan laden. “Dat maakt dit vak ook heel leuk”, voegt Veerle toe.

Hoe denkt u dat deze trend zich gaat ontwikkelen?
Wat volgens Veerle belangrijk gaat worden is textiel. Dit heeft mede te maken met de crisis maar ook met het huis als veilige thuishaven. Soms vergeten mensen dat textiel zorgt voor een aangenaam geluid in huis. Denk aan gordijnen of behang dat geluid dempt.

Wilt u zelf nog wat toevoegen?
Over de Mooiste Muren denkt men wel eens het heel duur is, maar met een goed advies kan er binnen het budget gebleven worden. Daarbij verkoopt de Mooiste Muren verf van een dusdanige kwaliteit, dat er minder verf gebruikt hoeft te worden. Het dekt dus beter en de kleuren blijven langer mooi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here