Zaterdagmiddag 23 november om 17:00 uur gaat bij Athenaeum Boekhandel in Haarlem auteur en boekverkoper Robert Schuit in gesprek met P. F. Thomése over Vaderliefde. Daarnaast zal Thomése zijn nieuwe roman voordragen en signeren.

P. F. Thomése over Vaderliefde

P. F. Thomése over Vaderliefde

De ouders van P.F. Thomése zijn gestorven, de restanten van hun levens staan in een paar dozen op zolder. De schrijver beseft dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerden. Ooit vertelde zijn vader hem in het schemerdonker voor het slapen gaan eindeloze verhalen. Maar hij repte met geen woord over zijn bloedstollende ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder vertelde zelfs helemaal nooit iets, al verzweeg zij misschien wel de prachtigste verhalen die in Vaderliefde te vinden zijn. De ‘nagelaten zoon’ ontdekt postuum tal van verborgen geschiedenissen en schitterende verzinsels, met daartussen onvermijdelijk de gruwelijke waarheid. Tezamen vormen de ‘gemiste levens’ van zijn ouders en voorouders ongetwijfeld een familieroman, maar bovenal leest Vaderliefde als de mythologie van een jeugd.

P. F. Thomése

P.F. Thomése is de auteur van een groot en belangrijk literair oeuvre. De bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken. Thomése woont en wekt in Haarlem. Toegang tot dit evenement is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via haarlem@athenaeum.nl.

Wanneer: Zaterdag 23 november om 17:00 uur (inloop 16:30 uur)
Wat: P.F. Thomése geïnterviewd door Robert Schuit.
Waar: Athenaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70
Toegang gratis, reserveren via haarlem@athenaeum.nl.
Meer informatie op Athenaeum Boekhandel.nl.

Meer Haerlems Bodem? Check hier het fotoverslag van het 90’s hiphop feestje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here