Met een gevarieerd programma en een recordaantal deelnemers is de introductieweek Inholland in volle gang. “Het is echt een uitzonderlijk enthousiaste groep dit jaar,” vertelt Stijn die de introweek Creatro organiseert voor studenten Creative Business. “De teamspirit, het plezier, hoe de studenten mixen… Hier worden vriendschappen gesloten voor het leven.”  

Introductieweek InHolland

Voor elke opleiding is een programma samengesteld. Zoals voor de studenten Creative Business. Onder de noemer Creatro organiseren ouderejaarsstudenten drie dagen vol serieuze en minder serieuze activiteiten. Ook is er een speciale introductie voor de opleidingen Business Studies, Finance & Control en Ad Business Studies Logistiek. Het herendispuut O.H.D.C.N. heeft een bomvol programma voor ze samengesteld. De studieverenigingen Personalia, Voluptuaria, VIRplaca, Röntgenius en Lepidoptera hebben hun krachten gebundeld. Samen met ’t Haerlems Studenten Gildt en roeivereniging Amphitrite hebben zij een vijfdaags programma voor studenten Tourism Management, Pabo, MBRT, Informatica, IT, Social Work, Bouwkunde en Bouwmanagement & Ruimtelijke Ontwikkeling in petto. Overnachten doen ze in de nabijgelegen Tetterodehal. Studievereniging MoveMental organiseert voor de studenten Sportkunde ook een vijfdaags spektakel, met veel sportgerelateerde activiteiten. 

Introductieweek InHolland

Introductieweek InHolland : watergevecht

Voor Pabostudente Demi is het de derde Introweek die ze organiseert. “Onze doelstelling is dat niemand zich alleen mag voelen. De ouderejaars die de groepen begeleiden, zorgen ervoor dat iedereen bij de activiteiten wordt betrokken.” Overdag heeft elk van de vijf opleiding een eigen programma, het avondprogramma is gezamenlijk. “Zo leer je zowel de studenten van je eigen opleiding kennen, als van de andere opleidingen. Zelf heb ik nog steeds contact met mensen van MBRT of Informatica.” Het extreem warme weer heeft hier en daar tot aanpassing van het programma geleid. “De kroegentocht hebben we bijvoorbeeld eerder gestopt. De warmte in combinatie met drank, dat was gewoon niet verantwoordelijk. Tussendoor hadden we al voor extra water gezorgd.” Zo eindigde de kroegentocht onverwachts met een watergevecht.

Introductieweek InHolland

De stad ontdekken

De studenten Sportkunde slapen, heel toepasselijk, op het terrein van de Haarlemse ijsbaan. Op dinsdag hebben ze in de stad activiteiten gedaan om elkaar beter te leren kennen. Ook Daantje en Denice, twee studenten die Business Studies gaan studeren, zijn op dinsdag de stad ingegaan. “Met het spel, Checkpoint, leer je de stad en elkaar goed kennen.”

Té leuk

Het programma van Creatro zit strak in elkaar. “Dat mag ook wel, als evenementenopleiding. Hier kunnen we in de praktijk laten zien wat we leren.” Veiligheid is daarbij een belangrijk aspect. “We laten bijvoorbeeld iedereen een berichtje sturen als ze veilig thuis zijn gekomen. Pas als iedereen zich heeft gemeld, gaan wij slapen.” Het team van Creatro heeft deze dagen hulp uit onverwachte hoek. Ayla en Killian hebben hun diploma ondertussen op zak maar dat weerhoudt de organisatoren van weleer niet om er alsnog bij te zijn. Ayla: “Het is gewoon té leuk. Ik kan het niet loslaten.” 

Introductieweek InHolland

Eindfeest in het Patronaat

Al lopen de programma’s van de studieverenigingen uiteen, er zijn ook gezamenlijke activiteiten. Zo was er woensdagavond een buffet voor alle eerstejaars op de hogeschool zelf. Maar liefst 800 studenten schoven aan voor de maaltijd. Studenten/DJ’s Andor en Kenneth zorgden samen met DJ Dennis voor de muziek. Donderdagavond wordt het nieuwe studiejaar knallend geopend met een feest voor alle eerstejaars en hun begeleiders die deelnemen aan de Introweek in het Patronaat. Meer informatie vind je op InHolland.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het verslag van Ronnie Flex in Caprera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here