Je kent vast wel iemand die een lintje heeft verdiend. Je beste maat omdat hij al jaren vrijwillig werk doet of je buurman die een hond uit de sloot heeft gered. Vanaf nu kan je iemand waarvan jij vindt dat hij een lintje heeft verdiend opgeven voor de jaarlijkse lintjesregen. Dit kan tot en met 1 juli.

Wie kan je voordragen?

lintjesregen

Veel Haarlemmers zetten zich vrijwillig in voor onze samenleving. Zonder eigenbelang en vaak in alle bescheidenheid. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen worden zij in het zonnetje gezet. Maar dan moet iemand anders hen wel eerst voordragen.

Je mag in principe iedereen voordragen. Dus ook je eigen vader of moeder, familie of vrienden. Een voorwaarde is dat de kandidaat zich langere tijd belangeloos heeft ingezet voor de samenleving. Met ‘langere tijd’ wordt een periode bedoeld van minimaal 15 jaar. Het hoeft niet om één en dezelfde functie te gaan. Op haarlem.nl leest je meer over de voorwaarden. Je kan het voorstelformulier tot 1 juli 2020 insturen. 

Bijzondere gelegenheid

lintjesregen

De meeste lintjes worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Maar het kan ook op een ander moment. Vaak gaat het dan om een bijzondere gelegenheid. Bijvoorbeeld wanneer iemand afscheid neemt van de functie waarin hij of zij zich verdienstelijk heeft gemaakt. Of tijdens het jubileum van de vereniging waarvoor hij of zij zich heeft ingezet. Je moet de aanvraag hiervoor minimaal vijf maanden voor de uitreikingsdatum insturen. 

Meer weten? 

Kijk voor meer informatie op Haarlem.nl of bel met Mildred Hulsebos-Jansen Schipper van de gemeente Haarlem via 023 – 511 3001 (vrijdag afwezig). 

Meer Haerlems Bodem? Check hier het leukste artikel uit de Haarlemse Kinderkrant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here