Het is donderdagmiddag, het zonnetje begint zich te verschuilen achter een grijs wolkendek en net wanneer de regen losbarst beginnen we ons gesprek met Jack and the Weatherman. Twee vrolijke mannen die er met gitaar, liedjes en een volle dosis zelfvertrouwen op uit trekken om de wereld te verkennen en muziek te maken.

De plaats van de ontmoeting is Stadstrand de Oerkap. Iedere donderdag spelen er akoestische bandjes, zo ook Jack and the Weatherman. Geen onbekend terrein voor de mannen, daar ze er graag even mogen bij komen en een drankje doen als ze niet ‘on the road’ zijn. We zijn het er over eens dat ze hier fantastische pizza’s hebben en terwijl de laatste slices worden weggestouwd zetten we ons gesprek voort. Een zeer ontspannen ontmoeting, alsof we elkaar al jaren kennen. Gelijk wordt duidelijk dat dit twee ‘down to earth’ gasten zijn, die voornamelijk muziek maken om te genieten van het leven.

Luister direct naar de muziek van Jack and the Weatherman via iTunes of Spotify.

Jack and the Weatherman
Een aantal jaar geleden lopen Jack and the Weatherman elkaar weer tegen het lijf. Weer, want eigenlijk kennen ze elkaar al jaren. Geboren in het Drentse Emmen als Berry Krikken en Sebastiaan Weerman weten ze samen hun dagen te vullen met breakdance. Niet onverdienstelijk, maar zoals dat met veel passies gaat als je ouder wordt, je ontgroeit ze. Berry en Sebastiaan kiezen zo elk hun eigen weg. Berry gaat de wereld verkennen en Sebastiaan ontdekt zijn muzikale kant. Maar het lot heeft andere plannen voor de mannen en herenigd ze via het strand van Bloemendaal. Hier komen ze erachter dat ze dezelfde smaak en passie voor muziek hebben. Het besluit om een avond te jammen was snel gemaakt en Jack and the Weatherman werd geboren.

Haerlems_Bodem_Jack_and_the_Wheaterman_3

Het plan
Het plan is groots denken. Internationaal muziek maken, spelen, touren, mensen ontmoeten en vooral genieten. Dat genieten de voornaamste reden is om muziek te maken en te touren wordt direct duidelijk. “Live it up!”, dat is ons motto zegt Jack, the Weatherman vult daar op aan: “We leven echt zo. We willen alles er uit halen wat er in zit. Als je ook naar de single ‘Free’ luistert dan krijg je dat gevoel absoluut mee.” Mensen ontmoeten, gekkigheid meemaken en avonturen beleven dat is wat de mannen willen. “Life on the road, is toch het mooiste wat er is? Elke dag iets anders.”, zegt Jack, waarop The Weatherman aanvult: “Daarom zij we ook aan de Free Tour begonnen. Gewoon gitaar, tentje en gaan.” 

“Life on the road, is toch het mooiste wat er is?”

Na de release van hun EP, afgelopen januari, zijn de mannen klaar om hun muziek te verspreiden. Met vriend en cameraman Remon Rijper vertrokken ze daarom naar Londen, Berlijn en Parijs. “Soms sliepen we in een tentje en soms bij mensen thuis op de bank”. Zonder geld en met hun muziek als medium wisten ze op deze plekken mooie avonturen te beleven. Aflevering 1 en 2 (Londen en Berlijn) zijn inmiddels online en ook de laatste aflevering laat zeker niet lang op zich wachten. Houdt de Facebook van Jack and the Weatherman in de gaten en mis ‘m niet!  Het leuke aan deze filmpjes is dat je een hele goede indruk krijgt wie Jack and the Weatherman zijn. Luchtig, eerlijk en vol humor. Misschien zit er wel meer in voor deze mannen dan alleen muziek maken..

Bekijk hier aflevering 1 & 2:

   

Life on the road
Geen druk, geen moeten dat is belangrijk vinden Jack and the Weatherman. Natuurlijk willen ze groots worden en bekend raken bij veel mensen, maar als er echte druk op komt te liggen dan hoeft het niet. “We hebben in Paradiso gestaan, in de Melkweg en ook bij 3fm opgetreden. Allemaal te gek, maar we voelen ons toch het meest thuis voor een publiek van 30-40 man. Dan kan kan je contact maken en komen je nummers ook echt aan.”  zegt the Weatherman. Jack vult daar op aan: “De afgelopen periode is ook echt te bizar geweest. Liedjes geschreven, plaat uitgebracht, merchandise en ineens worden benaderd door mensen en bedrijven die het tof vinden wat je doet. Zo zijn ze sinds kort ambassadeur van Dopper en hebben hun personalized Dopperfles. Nog niet genoeg om alleen muziek te kunnen maken, maar wat niet is kan nog komen. “We werken nu nog beide naast muziek maken. Gelukkig is dat te combineren, maar als we zouden kunnen dan ruilen we die 9-5 in een oogwenk om voor ‘a life on the road’.” 

Haerlems_Bodem_Jack_and_the_Wheaterman_2

Jack and the Weatherman is dat laid-back bandje dat je graag tegenkomt op een reis door Thailand of Indonesië. Terwijl je je back-pack neerzet, die koude Bintang opentrekt en lekker met je voetjes in het zand gaat zitten. Ergens van achter uit de strandtent vandaan hoor je die positieve klanken en ben je daar thuis. Als je houdt van de ‘Banana Pancakes’ van Jack Johnson of de muziek van Jason Mraz, dan is Jack and the Weatherman een goede om aan je collectie toe te voegen. Iets meer invloed van soul, reggae en hip-hop, waardoor het zijn eigen sound krijgt. Haerlems Bodem zegt lekker blijven spelen mannen, veel touren en terugkomen met nog meer liedjes!

Wil jij ook chillen met Jack and the Weatherman ga dan naar:  Madnes Festival, Surfana, The Brave of Folk veur Volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here