Een beetje spannend was het wel, gaf ze toe. Jacqueline Govaert stond woensdagavond na anderhalf jaar weer op de planken. Ze presenteerde haar album ‘Lighthearted Years’ in ‘ons Patronaatje’.

Om half negen, een half uur later dan gepland, stapt Jacqueline het podium op van de stijf uitverkochte tweede zaal. Ze neemt plaats achter de piano en zet het eerste nummer in: ‘For All Time‘. Pas bij de laatste klanken komt haar band tevoorschijn en als Jacqueline haar vingers van de toetsen haalt, steekt ze opgelucht haar tong uit d’r mond.

Er is geen betere plek om Lighthearted Years te presenteren dan hier in ons Patronaatje,” zegt de Haarlemse uit Brabant. Eerder vertelde ze het al in een interview met Haerlems Bodem en vanavond herhaalt ze het nog eens: “We hebben het heerlijk in de Vijfhoek, onze ‘Corner of the World’.” Er valt even een stilte en ze wisselt een blik uit met de drummer. “O ja, ik moet beginnen,” zegt ze lachend.

Jacqueline Govaert albumpresentatie Patronaat

Tussen de nummers door vertelt Jacqueline hoe ze tot stand zijn gekomen. ‘Falling‘, over het hebben van een volwassen leven, maar is ze ook echt volwassen geworden? Over de writersblock die ieder album weer om de hoek komt kijken maar met behulp van aanmoedigende woorden ook weer voorbij gaat (‘Long to Believe Him‘). Wandelingen langs het Spaarne inspireerden haar tot ‘By the River‘ en zelfs Trump krijgt een beetje credit: zonder hem en alle andere gekkigheid in de wereld was ‘Ignorant Fools‘ niet ontstaan.

Jacqueline heeft een vierkoppige band om zich heen verzameld, een mix van nieuw en oud: toetsenist Annelie de Vries, bassist Sophie van Schaik, Bram van den Berg op de drums en gitarist Jan Peter Hoekstra. De mannen speelden ook in Krezip. Het is soms nog even wennen, maar het plezier straalt er vanaf.

Jacqueline Govaert albumpresentatie Patronaat

Zo, de show kan beginnen,” klinkt het vrolijk als Jacqueline en band de gehele plaat hebben gespeeld en ze weer plaats neemt achter de piano voor de toegiften. “Het is altijd een hele bevalling. En ik kan het weten“, grapt de moeder van twee. Na afsluiter ‘Hear How My Heart Beats‘, afkomstig van haar vorige album ‘Songs to Soothe‘, neemt Jacqueline met een grote glimlach het applaus in ontvangst. Na een laatste buiging pakte ze nog een keer de microfoon: “Houdoe!

Jacqueline Govaert albumpresentatie Patronaat

Jacqueline Govaert albumpresentatie Patronaat

Jacqueline Govaert albumpresentatie Patronaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here