Voor goede live muziek en openbare jamsessies kun je op de donderdagavond terecht in het sfeervolle Hart Café aan de Kleine Houtweg 18. Vanaf 20.30 uur barst het daar vrijwel wekelijks los en kunnen liefhebbers van jazz, blues en pop luisteren met een drankje, maar je kan ook meespelen. Toegang is gratis!

Jamsessies in Hart café voor talentontwikkeling

Hart is de plek waar jong talent én ervaren musici samen spelen. In samenwerking met verschillende partners is er een afwisselend programma tot stand gekomen. Hart zet zich in voor talentontwikkeling en het opdoen van podiumervaring. Daarom wordt er elke avond de kans geboden aan (jong) talent en ervaren musici om speelervaring op te doen of te jammen met de professionele musici.

Jamsessies in Hart Café
Fotograaf: Joshua Sorenson

De muzikanten

De huisband, Trio JÖP is ook dit jaar geregeld van de partij. Het trio is een initiatief van drummer Joost Kesselaar, pianist Örjan Graafmans en bassist Paul berner. Zij zijn voor zichzelf begonnen nadat zij jarenlang samen speelden als de hechte ritmesectie van de Gerard Kleijn Group. Na een kort concert leidt het trio een jamsessie waar muzikanten van elk niveau van harte worden uitgenodigd om mee te spelen en ervaring op te doen.

Thomas Toussaint, winnaar van de Dutch Blues Award Harpist 2016 is al sinds 2012 nauwelijks van podia weg te denken. Hij stond met veel binnen- en buitenlandse artiesten op het podium. De Thomas Toussaint Blues Band is een jonge, energieke groep met veel liefde voor Amerikaanse rootsmuziek, blues in het bijzonder. In het Hart Café speelt Thomas in een kleine bezetting, duo of trio.

Green Sparkle, de band van drummer Kim Weemhoff legt zich toe op het muzikaal verbouwen en herdefiniëren van bekende popliedjes. Na een concertante set door de band worden muzikanten van harte uitgenodigd om mee te spelen.

Heren V speelt heerlijke jazz standards met ‘sausjes’ van swing, latin, funk en blues. Ook deze band stelt het tweede deel van de avond open als jamsessie voor enthousiaste muzikanten, waar ze er zelf ook geregeld een aantal van meebrengen.

Speellijst januari en februari

24 januari: Green Sparkle

31 januari: Trio JÖP

7 februari: Trio JÖP

14 februari: Thomas Toussaint

28 februari: Trio JÖP

Meer HB? check dit artikel over de nieuwe studieruimte in Hart!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here