Samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, zich af. Nieuwsgierig en met zijn camera gaat hij op zoek naar verhalen achter Haarlemmers. Vandaag: Janna Kamphof.

Janna is voor het komende jaar Städtebotschafterin, oftewel stadsambassadrice van Haarlem in Osnabrück. In deze functie staat het onderhouden en stimuleren van de politieke, culturele- en sportieve samenwerking tussen Haarlem en haar zusterstad Osnabrück centraal. Ook scholen kunnen zich aanmelden voor uitwisselingsprogramma’s of bijvoorbeeld een stedentrip. Janna heeft na haar studie in Amsterdam, gesolliciteerd naar deze bijzondere en uitdagende baan. Na afloop, oktober dit jaar, wil zij zich graag weer vestigen in Haarlem.

Waarom wil je in Haarlem wonen?
“Alles gebeurt in Haarlem. Het is een onwijs leuke stad met een mooie geschiedenis, maar heeft ook oog voor moderne invloeden. De Waarderpolder is daar een mooi voorbeeld van met veel nieuwe ondernemingen. Net buiten Haarlem zit je zo in de natuur of op het strand.”

Wat vind je zo leuk aan Osnabrück?
“Osnabrück heeft zoveel overeenkomsten met Haarlem, het is ook een stad met een dorpsgevoel en heeft dezelfde sfeer die daarbij hoort. De stad is ongeveer net zo groot als Haarlem en ook hier kun je alles op de fiets of lopend bereiken.”

Duurzaamheid en ondernemen staan hoog in het vaandel in Osnabrück

Wat zou je graag anders willen zien?
“Als stadsambassadrice zie ik graag meer uitwisseling tussen Haarlem en Osnabrück op bestuurlijk niveau. Ook mis ik een klein beetje de deelcultuur. In Osnabrück is een foodsharing community waarbij mensen na sluitingstijd, bij bijvoorbeeld bakkers en restaurants, overgebleven eten ophalen en dit in openbare koelkasten leggen. Iedereen mag hier vervolgens gebruik van maken. Dit concept zou uitstekend passen bij een sociale stad als Haarlem.”

Wil je als Haarlemse onderneming, school of andere instelling weten wat Janna voor jou kan betekenen? Mail haar op botschafterin-nl@Osnabrueck.nl

Wil jij ook in Wij Zijn Haarlem en vind je het leuk als Hans langskomt voor een foto? Of ken je een geschikte Haerlemmer? Denk dan alvast na over de antwoorden op deze drie bovenstaande vragen en mail naar Hans@haerlemsbodem.nl voor een afspraak. Wil je meer Wij zijn Haarlem? Check dan hier Maisam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here