Tijdens Koningsdag 2019 staat de Nieuwe Groenmarkt in het teken van Je Suis d’Orange. Na een jaar van leegte wordt er een fris evenement georganiseerd tussen de Zijlstraat en Krocht. Van 11:00 uur tot 21:00 uur is er een divers programma voor jong en oud. Het evenement wordt georganiseerd door evenementenbureau Je Suis Energy en mediamakers Haerlems Bodem en ondersteund door het Oranje Comité Haarlem en de Gemeente. 

Je Suis d’Orange

Je Suis d’Orange wordt een avontuur waar je binnenstapt met een hoofdtelefoon voor een spectaculaire silent disco. Voor slechts € 2,- huur je een hoofdtelefoon en laat je je onderdompelen in een wereld van oranje gekkigheid. Eenmaal binnen hoor je dansbare hits en de lekkerste meezingers, drink een biertje of ga op de foto met de Koning van de Groenmarkt. Druk op het knopje van je hoofdtelefoon en wissel naar een andere wereld van het programma. En zo lalt de ene helft mee op Hazes terwijl aan de andere kant mensen helemaal uit hun dak gaan op Avicii. Het wordt één groot feest!

Je Suis d'Orange
Silent Disco Koningsdag 2014 – Je Suis Energy

Voor jong en oud

De gemeente en het Oranje Comité hebben de wens om een evenement neer te zetten voor een brede doelgroep. Het programma is van de ochtend tot het einde van de middag meer gericht op kinderen, bijvoorbeeld met een poppenkast, zodat ouders een biertje kunnen drinken en de kleintjes lekker uit hun bolletje kunnen gaan. Na 16:00 uur gaan de kinderactiviteiten aan de kant en kunnen de volwassenen los! Daarbij wordt de Nieuwe Groenmarkt onder andere voorzien van een karaokedouche, een photobooth en verteltheater en dit alles in een oase van oranje gekkigheid. 

Bezet

Op verzoek van de Gemeente en het Oranje Comité Haarlem zijn Je Suis Energy en Haerlems Bodem benaderd met de vraag of zij een nieuw evenement neer willen zetten voor Koningsdag. Beide organisaties zijn enthousiast en bedachten dit idee om de Nieuwe Groenmarkt weer te bezetten tijdens Koningsdag. De voorwaarden zijn een brede doelgroep en de vraag om rekening houden met geluid richting de buurt. Door met hoofdtelefoons te werken wordt daar rekening mee gehouden. Het is niet de eerste keer dat Je Suis Energy en Haerlems Bodem gezamenlijk een evenement organiseren. In September organiseren ze ook weer samen PolderGoud Festival. De opbrengst die ze met Je Suis d’Orange genereren wordt direct gebruikt om dat festival te bekostigen.

Je Suis d'Orange

Je Suis d’Orange – Koningsdag 2019 – Zaterdag 27 April – Nieuwe Groenmarkt – 11:00 – 21:00. Meld je aan via het Facebookevent voor updates.

Meer HB? Check hier de column van Joshua Baumgarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here