Stichting JESWECAN organiseert een benefietdiner. De opbrengst is bedoeld om Jesse, die in 2015 een ernstig auto-ongeluk kreeg, een solide financiële basis te geven. Een basis van waaruit hij verder kan werken aan zijn eigen zelfstandigheid.

Het zal je maar gebeuren…

Jesse Welp heeft op 15 oktober 2015 een auto-ongeluk gehad op Schiphol. Jesse was toen 19 jaar en net gestart met een nieuwe baan bij een bedrijf dat ‘valet parking’ verzorgt. Het was zijn eerste werkdag en tijdens zijn laatste rit rond middernacht is het helaas mis gegaan. Door het ongeluk heeft Jesse een traumatisch hersenletsel opgelopen. Na drie jaar behandeling, therapie en intensieve zorg, loopt Jesse nog steeds tegen de ingrijpende gevolgen van zijn letsel aan. De hersenschade die hij heeft opgelopen is voor een groot deel blijvend. Maar, door gerichte behandeling is verbetering mogelijk in zijn functioneren.

Dineren voor geld

Er is het afgelopen jaar veel werk verzet. Met name door Jesse, maar ook door Stichting JESWECAN. Mede dankzij de steun van haar achterban heeft Jesse de kans gekregen verder te werken aan stabiliteit, lopen en spreken. De stichting richt zich op de toekomst. In 2019 staan verschillende activiteiten op het programma, met als start het benefiet diner op zondag 27 januari. Naast eten en drinken is er muziek, wie dat zal zijn is nog niet bekend. Aanmelden kan via info@jeswecan.nl, let op: er is een beperkt aantal plaatsen. De kosten zijn 25 euro p.p., daarnaast vindt er een loterij en veiling plaats. De opbrengst van dit alles, gaat naar de Stichting JESWECAN. Wil je meer informatie? Check dan deze website.

JESWECAN ook voor anderen

Stichting JESWECAN is opgericht door Karin en Edwin Welp, de ouders van Jesse. Het bestuur bestaat uit zes enthousiaste en betrokken mensen. Zij richten zich op het opzetten van activiteiten en werven van fondsen. Dit allemaal voor een stabiele en zo zelfstandig mogelijke toekomst voor Jesse. De opgedane kennis en ervaring, wordt daarnaast ook ingezet voor jongeren die zich in een vergelijkbare situatie als Jesse bevinden.

Meer Haerlems Bodem? Check dit artikel over toneelstuk De Koning Sterft.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here