Je zal maar de kans krijgen je talenten op het gebied van hedendaagse kunst te ontwikkelen en te presenteren bij een echte expositieruimte / atelier. Nieuwe Vide maakt dit mogelijk voor tien jongeren!

Jonge kunstenaars gezocht!
Nieuwe Vide begint dit najaar met een vrijetijdsprogramma voor jongeren tussen de 16 – 19 jaar: Bienvenue Chez Moi, oftewel ‘welkom bij mij thuis’, is een traject waarin de talenten een gefundeerde introductie krijgen op hedendaagse kunst. Dit door middel van workshops, excursies en ontmoetingen met kunstenaars en programmeurs. De tien deelnemers worden op 4 oktober door middel van een talentenjacht waarin zij drie opdrachten moeten uitvoeren die hun creativiteit uitdaagt. Aanmelden kan via bienvenue@nieuwevide.nl.

Conny Kuilboer Talentscout
Conny Kuilboer Talentscout


Van schilderkunst tot performance

Door een intensieve kennismaking met de verschillende disciplines en aspecten van hedendaagse kunst, ontdekken de talentjes wat kunst allemaal kan zijn; van een schitterend schilderij tot een provocerende performance. Ze leren hoe kunstenaars video, tekst, sculptuur e.d. in en door elkaar gebruiken om uit te drukken hoe zij in het leven staan. Ze ontmoeten kunstenaars uit het ateliercomplex van Nieuwe Vide en kunstenaars die meedoen aan het tentoonstellingsprogramma van Nieuwe Vide. Ook gaan ze op bezoek bij andere jongerengroepen, zoals de Blikopeners van het Stedelijk Museum in Amsterdam of de Rookies van Showroom MAMA in Rotterdam.

Steye Felix Talentscout
Steye Felix Talentscout


Eindproject tijdens Haarlemse Lente

Uiteindelijk stellen de 10 talenten, onder begeleiding, zelf een project samen. Dit kan een ‘gewone’ tentoonstelling zijn, maar het kan ook de vorm aannemen van een tijdschrift, rap-battle, serie performances of een film. Nieuwe Vide dicteert niet en gooit zelfs de leus “je weet zelluf!” in de strijd. De presentatie van dit eindproject vindt plaats tijdens de Haarlemse Lente 2015. Nieuwe Vide geeft de deelnemers zogezegd ‘prime time’ in hun programmering. Dé kans om aan de wereld te laten zien wat er in hun belevingswereld zich afspeelt.

Wij vinden dit een mega tof initiatief van Nieuwe Vide en hopen dat er veel Haarlemse kunstenaars in spé zich aanmelden. Of zijn het al kunstenaars? Anyway, inzichten en kansen van dit kaliber zijn er om met twee handen aan te grijpen. Deel dit met je favoriete kunstenaar of het jonge aanstormende talent dat zich in moet schrijven. Wij houden jullie op de hoogte, maar je kan ook de Facebook volgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here