Hoe verstop je geheimtaal in een emoji? En hoe maak je toffe vlogs en filmpjes? Leer het allemaal op de VrijPlaats, een dag vol workshops, in het Instituut voor Beeld en Geluid op zaterdag 18 maart. Buro Zorro zoekt jongeren tussen de 13 en 23 jaar uit Noord-Holland die samen met bekende vloggers en professionele kunstenaars aan de slag gaan met de vraag ‘wat is de taal van vrijheid?’.

De VrijPlaats in Hilversum duurt van 11.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een presentatie voor gedeputeerde, pers, familie en vrienden. Er staan twee workshops op het programma en ’s middags is er uiteraard ook tijd voor een lunch. Samen maak je deze middag een start voor de eindpresentaties op een van de Bevrijdingsfestivals in Noord-Holland.

Workshops

In de oorlog werd gebruik gemaakt van gecodeerde boodschappen. Tegenwoordig nog steeds maar met heel andere technieken. Wist je dat emoji’s best goed in elkaar zitten? En kun je die dan gebruiken om teksten te coderen? Maak zelf een sleutel en geef jouw verhaal door in een emoji!

Tijdens de tweede workshop ontdek je de impact van YouTube op jouw leven en stap je in de schoenen van YouTubers en vloggers. Wat komt er kijken bij het maken van een goede vlog en hoe zorg je dat jouw vrijheidsverhaal ook echt wordt gezien? Professionele vloggers leren jou alles over het maken van een eigen video en wie weet gaat jouw verhaal straks viral!

Ben jij creatief en wil je dat graag delen met een groot publiek? Ontdek hoe jij vrijheid door kan geven. Je kunt je aanmelden voor de VrijPlaats in Hilversum door een mail te sturen naar info@burozorro.nl. Meedoen is gratis voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar, maar er is slechts plek voor 25 deelnemers.

Nationale Viering Bevrijding

De Nationale Viering van de Bevrijding vindt dit jaar in de provincie Noord-Holland plaats. Met eerdere VrijPlaatsen in Beverwijk en Bergen ging een campagne van start met allerlei activiteiten in heel Noord-Holland die uitmondt in de nationale viering op 5 mei in Haarlem. Alle activiteiten en evenementen die in de aanloop naar Bevrijdingsdag plaatsvinden, kun je vinden op de website van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here