Vanuit het hele land komen berichten over vrijwilligers die voor anderen klaarstaan. CityShapers, het onlangs gelanceerde vrijwilligersnetwerk voor jongeren, en Present Haarlem hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om de hulpvragen in de regio Haarlem op een gecoördineerde manier te koppelen aan vrijwilligers die graag willen helpen.

jongeren helpen

Volwassenen en jongeren helpen

De twee initiatieven werken tijdens de coronacrisis samen onder de naam Serve the City. Door deze samenwerking worden zowel jongeren als volwassenen gemobiliseerd om op te staan voor hun stadsgenoten, van Heemstede tot aan Beverwijk. Voorbeelden van acties die in de afgelopen weken al gelanceerd zijn, zijn talrijk. Kwetsbare mensen of mensen met vitale beroepen worden geholpen met het doen van hun boodschappen, eenzame mensen krijgen een telefoontje, en vele vrijwilligers hebben al kaarten gestuurd naar verzorgingstehuizen. Overal ontstaan nieuwe connecties tussen mensen die hun ‘normale’ contacten zien wegvallen of dit bij anderen zien gebeuren.

CityShapers

CityShapers is een maatschappelijke organisatie die jongeren in Haarlem en omgeving motiveert en helpt om zich in te zetten voor de kwetsbare mensen in hun omgeving. Dat kan een eenzame oudere of statushouder zijn. Dat kan een praktische klus zijn, maar ook een sociale activiteit of een groepsevenement.

De coronacrisis is nog lang niet voorbij. Wil jij helpen en ook een steentje bijdragen? Kijk dan op stchaarlem.nl of zoek CityShapers en Present op op social media. Kun je zelf hulp gebruiken, of weet jij iemand die hulp nodig heeft? Laat het weten via stchaarlem.nl/doe-mee

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de column van Marianne Overbeeke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here