De jongerenambassadeurs van de Toneelschuur/Filmschuur weten precies welke voorstellingen en films jij echt niet mag missen. Speciaal voor ons selecteerden zij onder de noemer ‘Backstage’ een aantal bijzondere theaterproducties en films. Op woensdag 14 en donderdag 15 maart a.s. is de eerstvolgende Backstagevoorstelling te zien: UR, van performancecollectief URLAND.

UR

“Waarom maken we eigenlijk kunst?” URLAND gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen? Wat is het geheim van de kunst? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens? Volgens de Volkskrant is ‘’Ur een ode aan de verbeelding en de kunst, het theater in het bijzonder. Een energieke, door oerkunst geïnspireerde voorstelling.’’  

UR is onderdeel van ‘Backstage’, niet te missen voorstellingen en films voor een jong publiek, geselecteerd door de jongerenambassadeurs van de Toneelschuur/Filmschuur. Na afloop van een Backstagevoorstelling of -film vragen de ambassadeurs de acteurs, dansers of regisseur het hemd van het lijf en krijgt ook het publiek de gelegenheid om vragen te stellen.

UR
Foto: Julian Maiwald

Nieuwe talenten

“Eens in de zoveel jaar studeren echt bijzondere theatermakers af. Het performance collectief URLAND is zo’n groep. URLAND zijn vier uitzonderlijke talenten die elkaar prachtig aanvullen in hun bijzondere producties. Een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar de ontwikkeling van de podiumkunsten en nieuwe talenten wil ontdekken”, vertelt Frans Lommerse, directeur/programmeur van de Toneelschuur. Iedereen onder 25 jaar koopt voor slechts € 10,- een kaart voor UR, inclusief het nagesprek.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneelschuur.nl , telefonisch op 023-5173910 of aan de kassa van de Toneelschuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here