Dit jaar heeft Haarlem 775 jaar stadsrechten. Fotogalerie De Gang, de expositieruimte van Doopsgezind Haarlem, gaat dit natuurlijk ook vieren. En wel met een fotowedstrijd waar iedereen aan mee kan doen.

De zege in zicht
Fotogalerie De Gang vind je in de Grote Houtstraat 43

Ongezien Haarlem

Het thema van de fotowedstrijd is: Ongezien Haarlem. Iedereen mag deelnemen. Uit de inzendingen zullen twintig foto’s worden geselecteerd die in het najaar als expositie te zien zijn in De Gang. Uit deze twintig foto’s zal door een jury een winnaar worden gekozen en zij of hij ontvangt een geldprijs van vijfhonderd euro. Daarnaast mogen de bezoekers van de expositie een winnaar kiezen en zij of hij ontvangt een geldprijs van tweehonderdvijftig euro. Tot slot kan door jongeren tot achttien jaar in een aparte categorie worden meegedaan en uit deze deelnemers selecteert de jury een winnaar die een aanmoedigingsprijs ter grootte van honderdvijfentwintig euro ontvangt.

De jury

werkbezoek Harlem
Jos Wienen Bron: Wikipedia.nl

Benieuwd wie de winnaar gaat kiezen uit alle foto’s? De jury bestaat uit: Sander Stoepker, fotograaf (juryvoorzitter); Jos Wienen, burgemeester van Haarlem; Ann Demeester, directeur Frans Halsmuseum Haarlem; Herman Heijn, predikant Doopsgezinde gemeente en Corine Honders, manager collectie bij Business Art Service.

Meedoen? Check de voorwaarden

Wil jij straks met jou foto in De Gang hangen? Lees dan even de voorwaarden om mee te doen:
1. Inzenden is mogelijk tot en met 15 augustus 2020.
2. Fotobewerking is slechts toegestaan om foto’s af te werken. De foto mag dus niet via fotobewerking tot stand komen. Bij twijfel kan de organisatie de originele foto opvragen. De foto mag niet voorzien zijn van later toegevoegde teksten of beeldmateriaal.
3. Maak de foto met de hoogst mogelijke resolutie/pixel-stand van de camera of smartphone, want mocht de inzending worden uitgekozen wordt deze op groot formaat tentoongesteld.
4. Maximaal 1 inzending per persoon.
5. Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit alle rechten over de foto. De Gang is niet aansprakelijk als na publicatie van de foto alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
6. De auteursrechten van de ingezonden foto’s blijven bij de fotograaf.
7. Deelnemers aan deze wedstrijd geven De Gang het recht om de ingezonden foto’s te publiceren (social media en print).
8. Juryleden en commissieleden van De Gang zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
9. Over de uitslag van de wedstrijd is geen discussie mogelijk. Door deel te nemen aan deze wedstrijd aanvaarden de deelnemers alle bepalingen van deze wedstrijdvoorwaarden.

Fotogalerie De Gang

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezind Haarlem. De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op fotogaleriedegang.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan snel over de huidige expositie in De Gang van Peter Lipton.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here