Barmannen zitten thuis, meesters en juffen hoeven niet naar school en kantoren zijn ook gesloten. Hoe slaat de Haarlemmer zich door deze bizarre tijden? In deze serie bevragen we jou, hoe je de komende corona-tijd door gaat komen.

Wie ben je en welke gevolgen heeft het thuiszitten voor jou?
Ari: “Wij zijn Ari en Sanne en hebben sinds november 2019 Nes71 geopend, een koffiezaak in Haarlem Noord. Ondanks dat ik de maatregelen een beetje zag aankomen ging het toch wel abrupt. Het ene moment voel ik opluchting dat we deze keuze maken en op het ander moment doet het ook pijn om voedsel weg te geven dat ik graag in de zaak had verkocht. Voor nu moeten we gaan schakelen met onder andere de bank om te kijken hoe wij dit gaan aanpakken.”

Jouw verhaal: Ari

Ari vervolgt: “Daarnaast geeft deze extra tijd ook ruimte om de liggende klusjes in onze zaak en administratie te doen, waaronder een terrasvergunning uit te werken. Maar zwaar wordt het wel, want alle omzet is direct geïnvesteerd, dus wij hebben nog geen noemenswaardige buffer. Echter is onze visie dat wij de aankomende 10 tot 20 jaar gaan genieten van de zaak dus wij doen er alles aan om er positief uit te komen.”

Vind je de maatregelen goed of overdreven, en heb je genoeg wc-papier ingeslagen?
Ari: ” Ik vind de maatregelen heel goed! De gezondheid is van iedereen super belangrijk. Al kan je het op enige manier voorkomen dan is dat alleen maar goed. Daarnaast hebben we voldoende toiletpapier. Vorige week in de Sligro dacht ik nog dat ik wel voldoende toiletpapier moet hebben als mensen uit noodzaak toiletpapier uit de zaak meenemen. Maar, ik heb dus voldoende.”

“We gaan veel thuis zijn en qualty time hebben als gezin”

Hoe kom je de komende weken door?
Ari: ” We gaan veel thuis zijn en qualty time hebben als gezin. De tijd samen is fijn, een maand geleden hebben wij een zoontje gekregen. In combinatie met een nieuwe startende koffiezaak was het wel rennen. Daarnaast word je nu ook met de neus op de feiten gedrukt. Gezondheid, samenzijn en liefde is zo belangrijk en kan ik nu wel extra waarderen.”

Wil jij ook he verhaal doen? Mail dan naar info@haerlemsbodem.nl of ap met 0643855280

Meer Haerlems Bodem? Check de video over het sluiten van de horeca in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here