Barmannen zitten thuis, meesters en juffen hoeven niet naar school en kantoren zijn ook gesloten. Hoe slaan de Haarlemmers zich door deze bizarre tijden? In deze serie bevragen we jou hoe je de komende tijden door gaat komen.

Wie zijn jullie en welke gevolgen heeft het thuiszitten voor jullie?
“Wij zijn Heleen (44) en Mats (13) ; een alleenstaande moeder en zoon. Tekstschrijver en scholier tweede klas HAVO. En inmiddels al drie weken samen in één huis.”

“We zijn wel ‘go with the flow'”

Mats

Vind je de maatregelen goed of overdreven, en heb je genoeg wc-papier ingeslagen? Heleen: “Ik had serieus twee weken voor de coronacrisis al bizar veel wc-papier gekocht. Meer dan ooit om eerlijk te zijn. We zijn maar een klein gezin en hebben dus niet zoveel nodig. Maar er was een aanbieding bij de supermarkt. Lekker dik wc-papier voor de helft van de prijs. HAMSTEREN!”
Mats reageert: “Ik vind de maatregelen goed. Het is belangrijk dat er niet teveel mensen tegelijk ziek worden. En ik was als gamer altijd al heel goed in thuis blijven, dus ik maak me er niet te druk om.”

Jouw verhaal: Heleen en Mats

“Lekker dik wc-papier voor de helft van de prijs. HAMSTEREN!”

Heleen

Hoe kom je de komende weken door? Heleen: “Mats is doordeweeks een uur of 5 a 6 onder de pannen met school en huiswerk. Ik zit aan de eettafel en schrijf al mijn teksten vanuit huis en heb vergaderingen met collega’s via video. Elke dag gaan we er even op uit om te wandelen of te fietsen. Mats moppert dan altijd een paar minuten maar eigenlijk hebben we het hartstikke gezellig samen. Ik ben eerlijk gezegd verbaasd hoe makkelijk wij ons hebben aangepast. We hebben direct een aantal duidelijke afspraken gemaakt, we respecteren elkaars privacy en hebben daarnaast veel lol. We gaan best lekker. Voorlopig vind je bij ons nog geen bloed aan de muur.”
Mats: “Ik vind het wel chill zo. We zijn wel ‘go with the flow’. Ik heb veel contact met vrienden online tijdens het gamen. Het thuisonderwijs vind ik heel tof. De lessen zijn leuker en wat korter. Je kunt gewoon ff opstaan en naar de wc gaan of iets te drinken pakken. Ik werk nu eigenlijk beter dan gewoon in de klas omdat ik minder word afgeleid. Ik mis het wel om mijn vrienden in het echt te zien. En het is gek dat je niemand mag aanraken.”

Jouw verhaal: Heleen en Mats

Meer verhalen lezen van Haarlemmers in coronatijd? Lees deze eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here