Het is inmiddels een mooie traditie geworden: het Herdenkingsconcert wordt op donderdag 4 mei alweer voor de tiende keer gehouden. Onder begeleiding van het Kennemer Jeugd Orkest zorgen Yorick van Norden en sopraan Charlotte Riedijk dit jaar voor de muzikale verbinding tussen het herdenken op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei.

Onder leiding van Matthijs Broers speelt het Kennemer Jeugd Orkest met muzikale intermezzi van de gastheer- en vrouw. Voor Yorick is de Haarlemmerhout geen onbekend terrein: hij speelde al eens op het Plein van de Vrijheid en het Houtpodium van Bevrijdingspop. Topsopraan Charlotte trad als solist op in diverse Europese landen, de VS en China. Ze geeft les aan jonge zangers en zangeressen en richtte in 2012 ‘De Stem van Haarlem’ op om zo een brug te slaan tussen conservatorium en beroepspraktijk.

Tijdens het Herdenkingsconcert draagt Lotte Raar het gedicht voor dat zij schreef in het kader van de gedichtenwedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’ en is er een bijdrage van Joris van der Weide, deelnemer aan een schrijfwedstrijd voor scholieren van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Gratis toegankelijk

Speciaal voor het Herdenkingsconcert staan er klapstoelen op het veld. Het concert trekt elk jaar meer bezoekers, dus wees op tijd als je zittend wilt genieten van deze bijzondere avond. Om 20:00 uur wordt op de schermen naast het podium de Nationale Herdenking op de Dam uitgezonden. Het concert begint rond 20:30 en duurt ongeveer een uur. Zoals altijd is het gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Deze kan na afloop gedoneerd worden in de collectebussen bij medewerkers van Bevrijdingspop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here