De Haarlemse kunstenaar Kees Visser is winnaar van de Vishal Kunstprijs 2018. De jury waardeert de stijl van Vissers werk en de consequente manier waarop hij zijn kunst opbouwt en voortdurend nieuwe ruimte creëert. Het latere werk van Visser kenmerkt zich door onderzoek in kleurgebruik en geometrische vormen. Dit resulteert veelal in monumentale en monochrome schilderingen op papier.

Vishal Kunstprijs

De Vishal Kunstprijs is in 2011, op initiatief van De Vishal en financieel mogelijk gemaakt door Rabobank Haarlem en omstreken, in het leven geroepen. De Vishal Kunstprijs is de eerste Haarlemse prijs voor hedendaagse kunst. Afwisselend wordt de prijs uitgereikt voor een geheel oeuvre dan wel ter aanmoediging van een veelbelovend talent uit de kunstenaarskring van De Vishal. Een jury doet de selectie en wijst de winnaar aan. De prijs bestaat uit een solotentoonstelling in de Vishal en een geldbedrag van € 2.500 eventueel in de vorm van bijdrage aan een publicatie over het werk van de winnende kunstenaar. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt en wisselt tussen ‘Oeuvreprijs’, ‘Prijs voor Jong talent’ en ‘Mid-Oeuvreprijs’. Eerdere winnaars van de Vishal Kunstprijs waren Kees Bierman (Oeuvre), Annesas Appel (Jong talent) en Ronald van der Meijs (Mid-Oeuvre).

Vishal Kunstprijs
Het latere werk van Visser kenmerkt zich door onderzoek in kleurgebruik en geometrische vormen.

Jury
De jury bestond dit jaar uit Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum), Lex ter Braak (directeur Jan van Eyck Academie Maastricht), Roy Villevoye (beeldend kunstenaar) en Annelien Kers (artistiek coördinator De Vishal). De prijsuitreiking vindt plaats in de Vishal tijdens de opening van de solotentoonstelling van Kees Visser op zondag 15 december 2018. De tentoonstelling is te zien van 15 december 2018 tot en met 13 januari 2019.

De Vishal
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium. De Vishal biedt, met haar 150 professionele kunstenaarsleden, unieke tentoonstellingen op een prachtige locatie. Uitdagende educatieve en culturele programma’s, kunstveilingen en actieve samenwerking met Haarlemse kunstinstellingen en musea zorgen voor dynamiek in De Vishal en trekt daarmee jaarlijks ruim 60.000 bezoekers. Daarmee is De Vishal een van de tien best bezochte kunst- en cultuurinstellingen van Haarlem!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here