De jaarlijkse campagne voor de Haarlemse emancipatieprijs, de Kenau Hasselaerprijs 2014, is gestart op 6 januari. Deze Haarlemse emancipatieprijs wordt voor de 7e keer uitgereikt aan een persoon of instelling die zich bijzonder heeft ingezet tegen achterstelling door geslacht, godsdienst, seksuele geaardheid, handicap of sociale afkomst etc. Wie nomineer jij?

De Haarlemse gemeenteraad heeft dit initiatief tot het uitreiken van een prijs genomen. De link met de strijdbare Kenau Simonsdochter Hasselaer (1526-1588),  is voor iedereen wel duidelijk. Maar weet iedereen wat deze Kenau tijdens de Tachtigjarige Oorlog heeft gedaan? Zij beschermde onze mooie stad tegen het Spaanse leger. Zij stelde de belangen van een groep, boven haar eigen belang!

Dit moet de persoon of instelling die jullie willen aanmelden dus ook doen. De prijs bestaat uit de ‘Kenau Hasselaertrofee’, een beeldje gemaakt door beeldend kunstenaar Graziella Curreli. Maar ook een geldbedrag van € 1.000,-! Iedereen mag tot vrijdag 21 februari, via deze link, elke Haarlemse persoon of organisatie nomineren die naar hun mening deze prijs verdienen.

De uitreiking van de Kenau Hasselaerprijs 2014, is op vrijdag 7 maart voorafgaand aan de uitvoering van het muziek-theaterspektakel ‘Kenau de opera’ in de Haarlemse Lichtfabriek. Kijk op www.pletterij.nl voor meer informatie. Zijn jullie benieuwd wie Haerlems Bodem genomineerd heeft? Oke, we vertellen het jullie gewoon. HB stemde op De Speelgoedbank Haarlem en Omstreken, omdat zij in korte tijd al zoveel hebben gedaan voor de minder bedeelde gezinnen. Daar verdienen ze een pluim voor! (Of in dit geval, de Kenau Hasselaerprijs 2014 !)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here