Hoeveel Haarlemse kerken ken je van binnen? Iedere twee jaar openen honderden kerken in Nederland hun deuren voor iedereen die nieuwsgierig is. De kerken in Haarlem besluiten gezamenlijk een stapje verder te gaan: Ze nodigen Haarlemse artiesten uit om op te treden in deze bijzondere gebouwen. Improvisatie in de Bavo, punk in de Doopsgezinde Kerk, chansons in de Waalse Kerk, en de Fonteinkerk wordt weer als bioscoop gebruikt met beelden van Stefan Witte bij muziek van The Syrens.

Kerkennnacht
Iedere kerk is verschillend in sfeer en traditie, net zoals iedere artiest een eigen sfeer en geluid meebrengt. Bekijk het programma voor wat er allemaal nog meer te zien is en te horen, en kies je eigen route langs de prachtige kerken die Haarlem rijk is. Deze unieke kerkennacht wordt georganiseerd door de Raad van Kerken in Haarlem en de Haarlemse Popscene. Om 20.00uur gaan de kerken open. Voor wie wil Kerkennacht begint om 19.00uur met een Taizé viering in de Oud Katholieke of Anglicaanse kerk. Om 23.00 uur wordt de nacht afgesloten in de Grote- of St. Bavokerk.

Untitled-1
Welke kerken
De Grote- of St.Bavokerk, Doopsgezinde kerk, Groenmarktkerk, Fonteinkerk,  Oud Katholieke Kerk, Waalse Kerk, Lutherse Kerk, St. Josephkerk, Remonstrantse kerk en Hersteld Apostolische Zendingkerk, nodigen uit: Pauni Trio, Tes, Cheap Thrills, Yorick van Norden, Daan Treur, The Syrens, Martien Keesmaat, Christophe Chaplet et ses amis, All the kings daughters, Opie, Anton Pauw & ‘improsessies van de Pletterij’ o.l.v. Matthijs Tuin, stadsdichter Nuel Gieles, Joshua Baumgarten, en nog veel meer… tijdens de Kerkennacht op 19 juni 2015 in Haarlem

Nodig je vrienden uit via het Facebook-evenement

Kerkennacht | 19 juni | Gratis | Programmaoverzicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here