Er wordt dit jaar groots uitgepakt tijdens de jubileumeditie van de kerstmarkt Haarlem in het weekend van 8 en 9 december. Er komen meer buitenpodia, de Botermarkt staat in het teken van goede doelen, het straatje van Emma zijn beide dagen activiteiten en binnen- en buitenlandse touroperators hebben de kerstmarkt in hun programma opgenomen.

Kerstmarkt

Kerstmarkt Haarlem 2018

Lekkernijen of een glas glühwein zijn niet te missen tijdens de kerstmarkt. Een bezoek aan de markt is leuk voor jong en oud, en zorgt er ongetwijfeld voor dat je helemaal in de warme kerstsfeer zult komen. Er zullen ook leuke activiteiten voor kinderen te doen zijn. Het gehele programma volgt nog.

De locaties

Er zullen dit jaar zo’n driehonderd kerstkramen opgesteld worden langs de Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt, Zijlstraat, Grote Markt, Koningstraat, Botermarkt, Gierstraat en het Proveniersplein. Deze vijfentwintigste editie van de kerstmarkt Haarlem wordt een stuk duurzamer in vergelijking met voorgaande edities onder andere door het gebruik van groene stroom en LED verlichting. Overigens zal de Haarlemse binnenstad dit weekeinde hermetisch afgesloten zijn. Je fiets parkeren kan in de fietsstallingen en aan de rand van het centrum.

Straatje van Emma

Een van dé plekjes om te bezoeken tijdens kerst in Haarlem is het straatje van Emma. Deze is dit jaar is zowel op zaterdag als zondag te bezoeken. De Schagchelstraat wordt rond de kerstperiode omgetoverd en duikt terug in de tijd. Als bezoeker waan je je in de negentiende eeuw, vind je er onder andere mensen in klederdracht die bezig zijn met oude ambachten. Ook zullen zij negentiende-eeuwse hapjes verkopen, gelukkig wel vers bereid!

Gratis entree

De entree is helemaal gratis. Meer info volgt snel! Kun je niet wachten en wil je alvast in kerstsferen komen. Check dan deze site voor nuttige kerst parafernalia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here