Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In koude en donkere wintermaanden samen zijn met familie, lekker dineren of met vrienden zingen tijdens de kerstsamenzang. HB zette de zangfestijnen van de stad op een rijtje. 

Kerstsamenzang 2018 Haarlem

Grote fuif op Grote Markt

Dit is natuurlijk de grootste en bekendste en vindt plaatst maandag 24 december. De avond begint 20:30 uur met een silent disco. Daarna kun je op schermen de kerknachtdienst (23:00 – 00:00 uur) in de Grote Kerk live volgen. Ondertussen kunnen keeltjes gesmeerd worden met glühwein en start om twaalf uur het zingen.

Kerstsamenzang 2018 Haarlem

Silent Disco op de Grote Markt 
Voor de koptelefoon moet worden betaald. Koop je koptelefoon in de voorverkoop, je krijgt dan een e-ticket waarmee je de koptelefoon kunt ophalen. Vergeet niet je ID-kaart of rijbewijs mee te nemen als borg. Deze krijg je terug wanneer je de koptelefoon inlevert. Huur kost tien euro’s plus 2,07 servicekosten en belastingen. Het uitgiftepunt is vlak bij het standbeeld van onze Lau. Doe wel voorzichtig, want bij schade of verlies moet je € 50,- (kerst)ballen boete betalen. 

Kerstsamenzang 2018 Haarlem

Buurtgezang Zaanenpark

Er wordt voor de twaalfde keer op rij op Kerstavond gezongen in het Zaanenpark. Iedere editie lopen duizend tot vijftienhonderd buurtbewoners uit om de Kerstsamenzang bij te wonen – en mee te zingen. De achterliggende gedachte van het knusse enement is ‘Voor de buurt, door de buurt’. Het zangkoor, de organisatie en instrumenten komen uit de buurt en de Kerstliedjes zijn ‘traditionals’ die iedereen kent.

Heus buurtkoor
In aanloop naar het gezang kunnen omwonenden van Zaanenpark alvast oefenen. Dit jaar nodigt de organisatie buurtgenoten uit om samen een écht buurtkoor te vormen. Heb je zin in om aan dit gelegenheidskoor deel te nemen, loop dan binnen op de meezing-inloopavonden in het Posthuis. En, er is ook een drankje.

Data meezing-inloopavonden kerstsamenzang Zaanenpark

Zaterdagavond 15 december 19:30 tot 21:30 uur
Zondagavond 23 december 19:30 tot 21:30 uur

Oefenpartijen vind je op www.sarahelias.com/oefenpartijenkerstsamenzang.php

Kerstsamenzang 2018 Haarlem

Bekend en berucht: kerstzang Nieuwe Kerksplein

Vele decennia klinken er al in de Vijfhoek op kerstavond kerstliederen. Een warme traditie met zo’n vijftienhonderd bezoekers onder de mooie toren van de zeventiende-eeuwse Nieuwe Kerk. Bij het licht van de grote kerstboom die de gemeente er ieder jaar neerzet komen de zangengelen samen. Dit evenement heeft zich in de loop der jaren steeds meer uitgebreid en is uitgegroeid tot een traditionele manier waarop het begin van Kerst wordt ingeluid.

Het is afwachten hoeveel bezoekers er kunnen worden toegelaten op het Nieuwe Kerksplein. Een medewerker vertelde aan de telefoon dat gasleidingen in de Vijfhoek worden vervangen, wat eventueel de organisatie van het gezang kan vermoeilijken. Houd dus Haerlems Bodem in de gaten voor mogelijke aanpassingen of bekijk de website: http://kerstzang.in-haarlem.nl/

Wil je nog meer kerst? Check ons eerder geschreven artikel over de kerstmarkt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here