Het is donker op Kerstavond, half acht. Buurtbewoners rond het Zaanenpark  in Haarlem-Noord lopen uit. Ze verzamelen zich voor het podium in het park. Daarop staat een tent die wordt verlicht door tientallen bontgekleurde lampjes. Het is vanavond Kerstsamenzang in het Zaanenpark.

Langs de randen van het veld staan stalletjes met glühwein en chocolademelk. En als het goed uitpakt, dan zijn de takken van de bomen bedekt met sneeuw. Alles bij elkaar is het een sfeervol, winters plaatje. Dan gaan de stemmen van de vocal group ‘Take it easy‘ op en klinkt er ‘Stille nacht‘.

Elfde keer

Of er sneeuw ligt moeten we nog maar afwachten, maar zeker is dat de Kerstsamenzang in het Zaanenpark ook dit jaar weer een gezellige Kersthappening gaat worden, waar honderden buurtbewoners op af komen. Het is de elfde keer dat de Kerstsamenzang in het Zaanenpark plaatsvindt. Er is een koor en de Kerstliedjes variëren van ’traditionals’ die iedereen kent tot nieuwer werk dat speciaal tot Kerstmuziek is bewerkt. Nieuw dit jaar is een intermezzo van de Buurtsessies. Dat zijn akoestische muziekavonden in het Posthuis, waarop elke derde dinsdag van de maand muziek wordt gemaakt.

Ideeënkoker

Iedere editie lopen 1500 tot 2000 buurtbewoners uit om aan de Kerstsamenzang mee te doen. Rode draad van dit buurtevenement is een samenzijn ‘Voor de buurt, door de buurt’. Alles rond de Kerstsamenzang komt uit de ideeënkoker van buurtbewoners uit de Planeten- en Bomenbuurt en is bedoeld om medebuurtbewoners een gezellige en sfeervolle avond te bezorgen. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors uit de buurt die op verschillende manieren bijdragen.

Praktische informatie

Kerstsamenzang Zaanenpark | Kerstavond 24 december 2017 | 19.45-21.30 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here