Joris Krouwels weet elke maand weer op onnavolgbare wijze meningen, feiten en statements aan elkaar te knopen in een column voor Haerlems Bodem. Wij staan elke keer weer stupéfait hoe hij een banaan, een kiwi, de kapper en een vaccinatie met elkaar verbindt tot een logisch betoog. Of hoe hij ons het tot nu toe onontdekte leed van foetussen veroorzaakt door veelvuldige babyshowers onder de neus weet te duwen. En hoewel de Haarlemmers doorgaans een gematigd volkje zijn, verandert dit wanneer Joris zich vrolijk druk maakt over ‘wappies’. Onze inbox dreunt nog na van alle reacties.

Eerlijk is eerlijk, de columns van Joris worden goed gelezen want zowel de redactie als de lezers van Haerlems Bodem weten al lang dat Joris met zijn elastieken geest en soepele pen schijnbaar onsamenhangende zaken aan elkaar kan knopen. Maar Joris heeft ook nog een ander talent. En de kans bestaat dat heel Haarlem hem straks ook van die kant leert kennen. Hij is namelijk één van de vier kandidaten die kans maken op het lijsttrekkerschap van D66 Haarlem. De partij houdt deze maand verkiezingen om te bepalen wie namens hen de kar gaat trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Zonder iets ten nadele van de anderen te willen zeggen, zijn we toch alvast supertrots dat ‘onze Joris’ opgaat voor goud in de Haarlemse politiek. Wij weten dat je met Joris een taalkunstenaar, een scherpe geest én een Haarlemliefhebber binnenhaalt. Wij zijn benieuwd hoe de Haarlemse D66-leden straks gaan stemmen en wensen Joris alvast veel succes!

Ben je D66-lid? Dan mag je vanaf 22 juni stemmen. Geen lid van deze politieke partij? Dan mag je geen stem uitbrengen, maar kun je wel kennismaken met de kandidaten voor het lijsttrekkerschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here