Het Patronaat is al opgewarmd door de Haarlemse zangeres PYN. Het is donderdagavond en een uitverkochte grote zaal is in afwachting van Kim Wilde, die Haarlem aandoet met haar ‘Here Come The Aliens Tour’. Haerlems Bodem maakte dit (foto)verslag. 

Kim Wilde

Kim Wilde

Hardrock concert

Welke veertiger en vijftiger heeft er niet tijdens de New Wave periode begin jaren tachtig hardop meegezonden met Kids In America en Cambodia? Bij opkomst van Kim Wilde en haar band worden we even op het verkeerde been gezet. Qua uiterlijk lijken we bij een hardrock concert terecht zijn gekomen, inclusief de matchende puntige Gibson Explorer (voor de kenner!) gitaar en bas, en maar liefst twee drummers! Maar, niets is minder waar: we krijgen waar we voor gekomen zijn.

Kim Wilde

Kim Wilde

“We had a lot of bitterballen”

Na de eerste paar nummers verwelkomt Kim het publiek in het Patronaat. De tournee is begonnen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De afgelopen dagen heeft ze meerdere concerten gegeven in Nederland. En dat bevalt kennelijk heel goed. Ze bekent dat ze “a lot of bitterballen” heeft gegeten. En dat ze daardoor het nauwsluitende leren pak met steeds meer moeite aankrijgt.  

Kim Wilde

 

Kim Wilde

Kim Wilde stelt haar band voor

“He’s my very own lekker ding”

La Wilde neemt uitgebreid de tijd om haar band voor de stellen. Een mix van muzikanten die al langer met haar touren en nieuwe leden. Onder hen ook twee familieleden. Scarlett Wilde is een nicht van Kim en neemt de backing vocals voor haar rekening. Haar vader Ricky Wilde is de broer van Kim en speelt gitaar.  Het was ook Ricky die samen met zijn vader in 1980 een van de grootste hits van Kim Wilde Kids In America schreef.

Ook bij het voorstellen slipt er Nederlands tussen het Engels van Kim door als zij haar gitarist Neil Jones voorstelt als “my very own lekker ding”.

Kim Wilde

Kim Wilde

Oude en nieuwe nummers en een paar aliens?

Het bijna twee uur durende concert bestaat uit een fijne combi van oude en nieuwe nummers, inclusief een akoestisch intermezzo alleen met haar broer en nicht. Aan het einde van de set vertelt Kim Wilde waar de inspiratie voor de naam van het album en de tour vandaan komt. In 2009 had zij een bijzondere ervaring toen ze in haar tuin zat en iets vreemds in de lucht zag. Er waren felle lichten te zien die zich snel verplaatsten zonder dat ze geluid maakten. Was het een UFO met aliens? Ze wist niet wat het was, maar deze ervaring gaf haar nieuwe energie in haar leven en het idee voor haar nieuwe album Here Come The Aliens. 

Natuurlijk wordt de avond afgesloten met Kids In America die door alle aanwezigen uit volle borst wordt meegezongen. 

Tekst en foto’s: Peter van Heun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here