Woensdag 30 september start de 66ste editie van de Kinderboekenweek met het thema; En Toen? De Haarlemse kids-comedian Wijnand Stomp oftewel Mister Anansi zal deze middag bij Zolder023, de grootste kringloopwinkel van Haarlem, zijn speciale theatershow geven ‘Mister Anansi en het Dino Ei’.

En Toen? Het thema van Kinderboekenweek 2020 draait om het verkennen van werelden van vroeger. Stomp wil met zijn Kinderboekenweek theatervoorstelling de kinderen meenemen in de boeiende geschiedenis van tweedehands spullen. 

Mister Anansi heeft een Dino Ei gevonden en wil die graag te koop aanbieden in de winkel van Zolder023. Tot zijn verassing komt er een heel nieuwsgierig vogeltje uit het ei. De Vogel wil lekker rondfladderen en op avontuur te gaan. Er is zoveel te zien! Allemaal leuke spullen die hun eigen geschiedenis vertellen.

De Kringloopwinkel Zolder023 is de ideale locatie voor mijn voorstelling. Het sluit perfect aan op het Kinderboekenweek thema van dit jaar. Alle spullen in deze winkel hebben een geschiedenis en vertellen een prachtig verhaal” aldus Stomp.

De gratis theatervoorstelling ‘Mister Anansi en het Dino Ei’ is bedoeld voor leeftijden van 4 jaar t/m 104 jaar. Er zijn twee optredens om 14:00 uur en om 15:00 uur en duren circa 20 minuten. Registreren is verplicht via info@zolder023.nl (maximaal 1 begeleider per kind).

Naast de theatervoorstellingen kan er ook worden gedanst. Dans mee op het nieuwe lied: En Toen? van Kinderen voor Kinderen, speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek 2020. Er is limonade voor alle gasten en bovendien heeft Zolder023 tijdens de Kinderboekenweek een leuke actie: twee kinderboeken halen, de dikste betalen.

COVID-19 maatregelingen

Zolder023 heeft maatregelen getroffen om de veiligheid van de bezoekers, werknemers en artiest te waarborgen en verdere verspreidingen van COVID-19 tegen te gaan. Zolder023 volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM. Het aantal plaatsen voor toeschouwers beperkt. Vooraf registreren is noodzakelijk en kan via info@zolder023.nl

Voorstelling Mister Anansi en het Dino Ei

Artiest Mister Anansi (Wijnand Stomp)

Host Zolder023 

Locatie Eysinkweg 71, Haarlem

Registratie info@zolder023.nl

Over Zolder023

Bij Zolder023 brengen we verleden, heden en toekomst samen. Waarom spullen weggooien als iemand anders er een tweede leven in kan blazen? 

Vintage is hip! Door spullen uit het verleden te hergebruiken krijgen ze een nieuw waardevol bestaan. Dat levert een nieuwe manier van denken op: upcyclen noemen ze dat. Zo werken we samen aan een mooie toekomst. Daarnaast is het ook nog eens leuk en betaalbaar. ‘Oude spullen’ zijn vaak sterke producten van mooie materialen die nog prima een tweede ronde meegaan. Hiermee kunnen we met z’n allen een bijdrage leveren en de massaproductie stoppen. Ons doel: zorgen dat meerdere generaties gebruik kunnen maken van deze goede kwaliteit spullen. 

Iets wat de één niet meer gebruikt kan voor de ander nog goed van pas komen. Het is even snuffelen, maar dan heb je ook wat!

Over Wijnand Stomp

Wijnand Stomp, alias Mister Anansi, van theater Elswout is kids comedian en één van de beste theatrale-vertellers van Nederland.

Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te boeien. Razendsnel wisselt Stomp van personage en sleurt hij je mee in een stroomversnelling van verhalen. In een tijd waar communicatie vaak via beeldschermen verloopt, houdt Stomp de verteltraditie levend. 

Heel eventjes verlaat hij zijn eigen Theater Elswout en komt hij speciaal voor de opening van de Kinderboekenweek naar Zolder023. 

Voor meer informatie 

Zolder023 – Annemarie de Vries 

Telefoon: 06 40 68 87 81

Email: annemarie@zolder023.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here