de Volkskrant, Trouw en NRC hebben er sinds vorige week een geduchte concurrent bij. Burgervader Jos Wienen reikte namelijk de eerste exemplaren van de Haarlemse kinderkrant Jong023 uit. De burgemeester maakte zijn entree over de rode loper en werd met alle egards ontvangen in de aula van de Zuiderpolderschool.

Kinderkrant Jong023

Leerlingen Youssra en Lizzy hadden de prijsvraag op de Zuiderpolderschool gewonnen. Daarom mochten ze de burgemeester kort interviewen. Ook kreeg hij een boek met suggesties en vragen van de kinderen overhandigd. “Ik hoop dat deze krant bij jullie in de smaak valt en dat jullie later ook de krant gaan lezen,” zei de burgemeester enthousiast. “Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de inhoud en jullie reacties.” De kinderkranten werden vervolgens per bakfiets van de BuurtMus naar binnen gereden. Hierna overhandigde de burgemeester de eerste exemplaren officieel aan de winnaressen. Ook nam Wienen de tijd om samen met de kinderen de krant te lezen en vragen te beantwoorden.

Kinderkrant Jong023

Kinderkrant Jong023, meer dan 6000 lezers

Bij alle andere Haarlemse basisscholen is de kinderkrant ook bezorgd. Jong023 is geïnspireerd op de Rotterdamse kinderkrant Jong010. De krant zal maandelijks verspreid worden over alle 6.300 leerlingen van de groepen 5 t/m 8 in Haarlem. Het doel is de kinderen meer leesplezier te bieden en de binding met de stad te versterken. In de acht pagina’s tellende krant wordt geen onderwerp geschuwd. Zo wordt er geschreven over: ’Hoe weet je of je verliefd bent?’, Hoe duurzaam is jouw school?’ en ‘Wat zou je doen als je één dag burgemeester was?’.

De Haarlemse kinderkrant wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente, fondsen en lokale sponsors als Natuur en Milieueducatie, Spaarnelanden, de Groene Mug en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Wil je niets missen van Jong023, check hier hun Facebookpagina. Meer informatie HB check Will Knox die toert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here