Haarlem, bloemenstad. De stad staat momenteel vol in bloei met narcissen, sneeuwklokjes en andere voorjaarsbloemen. En over twee weken is het weer tijd voor het Bloemencorso van de Bollenstreek en worden de praalwagens versierd met deze bolbloemen. Dit jaar is er voor het eerst een Kindercorso in de binnenstad van Haarlem.

Op zaterdag 22 april organiseert het Haarlemse conceptbureau VBGS in samenwerking met Stichting Bloemencorso Bollenstreek een Kindercorso op de Gedempte Oude Gracht. Voordat de praalwagens die zaterdag het centrum van Haarlem binnen komen rijden, is de gracht in de hekken gezet en helemaal auto- en busvrij. Zonde om daar geen gebruik van te maken, dacht Fabienne van Boekel. “Veel Haarlemmers zijn nog nooit bij het corso geweest en worden iedere keer een beetje overrompeld. Met randprogrammering, zoals de komende etalagewedstrijd, hopen wij dat het wat meer gaat leven.” Het evenement trekt ieder jaar gemiddeld zo’n 80.000 bezoekers naar de stad.

Tijdens de 70e editie van het corso dus voor het eerst ook een kinderparade. Op 22 april om 15:00 uur kunnen kinderen (en ouders) zich met hun fiets, driewieler, step of skelter verzamelen bij de Wilhelminakerk aan de Gedempte Oude Gracht nummer 61. Hoe groter, hoe beter. “De stichting stelt bloemen beschikbaar en onder begeleiding kun je een prachtig versierd voertuig maken. Want het is wel iets ingewikkelder dan gewoon wat takken insteken,” zegt Fabienne. Om 16:00 uur begint de optocht onder begeleiding van de Haarlemse Muggenblazers en trekt de stoet over de Gedempte Oude Gracht richting de Turfmarkt. Een half uur later komt het kindercorso daar aan. Voor het mooiste bloemenvoertuig is er een prijs. En alle kinderen krijgen een aandenken en een lekkere verrassing voor hun inzet. “Het is een goed bloemenseizoen, zeker met het zonnetje erbij. Er zijn dus genoeg bloemen, nu nog genoeg kinderen!” zegt Fabienne lachend.

Meedoen is gratis. Geef je op en stuur een mailtje naar info@vbgs.nu.

Ben je je driewieler ontgroeid maar wil je wel bijdrage leveren aan een goedlopende corso? Bloemencorso Bollenstreek zoekt nog vrijwilligers van 18 jaar of ouder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here