Dit kinderyoga doe- spel- en kleurboek is een leuke manier om kleuren als rustgevend en meditatief onderdeel in de kinderyogales te integreren. Alle illustraties in het boek kunnen worden ingekleurd als afwisseling met de actieve oefeningen, in de vorm van verhaaltjes en gedichtjes en spelvormen.

Schrijfster Mara Leiblum: “Tijdens mijn kinderyoga- en danslessen ben ik altijd op zoek naar materiaal om het thema of verhaal kracht bij te zetten. Illustraties kunnen op verschillende manieren worden in gezet; het inkleuren kan rust en focus geven en het onder de knie krijgen van de actieve oefeningen vergroten. En het is natuurlijk ook gewoon heel leuk voor het kind om zelf kleur te geven aan de tekeningen en deze te laten inspireren tot eigen creativiteit.”

Handige oefeningen

In het boek wordt bij de verschillende oefeningen vermeld waar ze goed voor zijn – met extra speltips voor docenten en begeleiders. Hiermee is dit boek ook bruikbaar en leuk voor kinderyoga docenten, docenten primair onderwijs, ouders en begeleiders. Mara verzorgt ook workshops en projecten op kinderdagverblijven en scholen in combinatie met dit boek.

Kinderyogaboek: Krul als een cobra

Doordat yoga inspanning (houdingen), rust (ademhaling, concentratie en meditatie) combineert, is het fijn om te doen en zijn de positieve effecten zoals meer energie, kracht, lenigheid en zelfvertrouwen bij regelmatige oefening van lange duur. Op een correcte manier de yogahoudingen leren en meer over de filosofie is belangrijk. Daarvoor kun je met je kind bij een van de vele kinderyoga docenten in Haarlem terecht, zeker als de houdingen en oefeningen ingewikkelder worden. Samen met andere kinderen yoga beoefenen is ook erg leuk!

Meer informatie op dancefun4kids.nl en Artfun4you.nl.
Meer Haerlems Bodem? Check hier de de nieuwste No Spang! Met acupuncturist Willem Pinksterboer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here